fbpx
Uutiset

Suomen Lidl panostaa oppisopimuskoulutukseen

Lidl Suomen toimitusjohtaja Lauri Sipponen ei ymmärrä joidenkin suomalaisten yhteiskunnallisten vaikuttajien epäilevää suhtautumista oppisopimuksella opiskeluun.

– Meillä on oppisopimuksista vain positiivisia kokemuksia. Satoja lidliläisiä on suorittanut ammatillisen tutkinnon oppisopimuskoulutuksena työn ohessa täydellä palkalla.

Lidl Suomi kouluttaa henkilökuntaansa yhteistyössä muun muassa Amiedun, Haaga-Helian sekä työvoimatoimistojen kanssa.

– Meillä oppisopimuksella opiskelleiden vaihtuvuus on ollut minimaalista ja viihtyvyys sekä urakehitys työssä on ollut hyvää. Luonnollisesti esimiehille ja työpaikkaohjaajille tästä on pientä lisävaivaa, mutta edut on ymmärretty, Sipponen toteaa.

Saksalainen Lidl tuli Suomeen vuonna 2002. Forssan myymälä oli yksi ensimmäisenä Suomessa avatuista kymmenestä myymälästä. Kanta-Hämeessä Lidlillä on lisäksi myymälät Hämeenlinnan Hätilässä ja Tiiriössä sekä Riihimäellä. Sipposen mukaan yksi Lidl-myymälä Kanta-Hämeessä työllistää keskimäärin 20-25 henkilöä.

Lidlillä on Suomen päivittäistavarakaupassa noin viiden prosentin markkinaosuus. Sipponen ei kerro yksittäisten myymälöiden markkinaosuutta, mutta hän sanoo Lidlin markkinaosuuden kehittyneen ja kasvaneen odotusten mukaisesti myös Kanta-Hämeen alueella.

– Toisin kuin kaupan alalla viime aikoina on spekuloitu, me uskomme toimintamme kasvavan jatkossakin. Varaudumme niin myymälöissämme kuin myös Janakkalan jakelukeskuksessakin rekrytoimaan lisää työntekijöitä, eli emme näe mitään merkkejä toiminnan supistumisesta.

Kauppapaikkoja haussa

Sipposen mukaaan Lidl luo liikepaikkaverkostoa huolellisesti ja pitkällä tähtäimellä.

– Etsimme sopivia uusia kauppapaikkoja edelleen erityisesti kasvukeskuksissa. Hyvillä liikepaikoilla on aina kysyntää. Tarkkailemme jatkuvasti potentiaalisia alueita, kauppapaikkamahdollisuuksia ja seuraamme ostovoiman kehitystä. Mikäli löydämme sopivan kauppapaikan, aloitamme kauppapaikkaneuvottelut.

Tiiriön myymälän Sipponen sanoo menestyneen hyvin suurten hypermarkettien läheisyydessä. Leipien paistopisteen tulon takia myymälää on laajennettu.

– Myös Forssan myymälässä on parhaillaan käynnissä paistopistelaajennus. Tiloihin remontoidaan paistohuone ja myymälän yleisilmettä samalla modernisoidaan. Modernisoinnin jälkeen myymälässä on entistä enemmän tilaa lihoille, leiville, sekä hedelmille ja vihanneksille. Modernisointi valmistuu samaan aikaan paistopistelaajennuksen kanssa 4. lokakuuta.

Näyttävät synttärit

Kymmenen vuoden aikana Lidl on investoinut Suomessa tontteihin, kiinteistöihin, koneisiin ja laitteisiin yli puoli miljardia euroa. Kymmenestä myymälästä on kehittynyt 140 myymälän verkosto ja työntekijöitä on noin 3 500.

Työntekijöiden määrällä mitattuna Lidl on Suomen 40 suurimman työllistäjän joukossa ja liikevaihdolla mitattuna noin 80 suurimman yrityksen joukossa.

Janakkalan lisäksi Lidlillä on toinen jakelukeskus Laukaalla.

Lidl Suomi juhlii keskiviikkona kymmenvuotista toimintaansa. Luvassa on muun muassa tarjouksia, arvontoja, kärryralleja ja kakkukahvit kaikissa myymälöissä. (HäSa)

Menot