Uutiset

Suomen maahanmuuttopolitiikka vaaliaseena Ruotsissa

Harmaahiuksinen, iäkäs nainen etenee rollaattorilla kohti synkkää kassaa. Kaukaa takaa lähestyy mustiin burgha-asuihin pukeutuneiden naisten armeija lastenvaunuja työntäen. He saavuttavat. Kassalla on eläkeluukku ja maahanmuuttoluukku. Naisääni toteaa, että kaikki on kiinni priorisoinnista. Äänestäjät voivat Ruotsissa valita tänään.

Ruotsalainen tv-kanava kielsi ruotsidemokraattien mainoksen. Sen jälkeen viimeistään kaikki ovat nähneet pätkän.

Kaikessa rasismissaan se on taitava mainos. Se on herättänyt paljon kohua Ruotsissa kuten meillä SAK:n ja demarien reklaami, jossa lihava porvari vei omenan lapsen suusta.

Ruotsidemokraatit-puolueelle povataan tämän päivän vaaleissa vähintään 5,5:n, jopa 7,5 prosentin, kannatusta. Joka tapauksessa puolueen pitäisi mennä heittäen yli neljän prosentin äänikynnyksen.

Se tietysti edellyttää, että puolueen kannattajat vaivautuvat vaaliuurnille. He eivät välttämättä ole kaikkein innokkaimpia äänestäjiä.

Ruotsidemokraatit iskevät samaan saumaan kuin perussuomalaiset Suomessa. Talouslama ja työttömyys ovat lisänneet tyytymättömyyttä ja syrjäytymisuhkaa myös kansankodin valtaväestön keskuudessa.

Menneinä vuosikymmeninä Ruotsi imuroi ihmisiä ulkomailta, myös Suomesta puoli miljoonaa, teollisuutensa rattaita pyörittämään. Nyt kun teollisuus on paennut Kiinaan ja Intiaan, ulkomaalaisista haluttaisiin eroon tai ainakin rajat haluttaisiin sulkea uusilta tulijoilta.

Ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkesson mainostaa Suomen ja Tanskan pidättyväistä ulkomaalaispolitiikkaa.

Villapaita päällä ja kravatti kaulassa usein esiintyvä 31-vuotias Åkesson näyttää jokaisen äidin toivevävyltä. Nahkapääskini ei voisi olla kauempana siloisesta Jimmie Åkessonista.

Tämä aiheuttaa suurta päänvaivaa vanhoille puolueille. Oikeistoblokin porvaripuolueet ovat suomalaisen kollegojensa tapaan jo tiukentaneet ainakin julkista näkemystään maahanmuuttoon.

Demarien puheenjohtaja Mona Sahlin on vaatinut, että suurten puolueiden on jo ennen vaaleja ilmoitettava, miten ne suhtautuvat ruotsidemokraatteihin, kun hallitusta muodostetaan.

Puolueet yrittävät eristää ruotsidemokraatit. Rasistisena pidetty puolue ei ole millään mittarilla salonkikelpoinen ruotsalaisessa kansankodissa.

Ruotsidemokraatit ovat herättäneet myös toisen äärilaidan fundamentalistit. Yhden ruotsidemokraattien ehdokkaan otsaan viilleltiin Malmössä hakaristi. Poliisi epäilee äärivasemmistolaisia antirasisteja.

Kaikki puoluejohtajat ovat tuominneet teon jyrkästi. Ääriajattelu herättää aina väkivaltaa, myös pohjoismaisessa lintukodossa.

On todella mielenkiintoista nähdä miten ruotsidemokraatit menestyvät vaaleissa ja onko sillä vaikutuksia omiin eduskuntavaaleihimme.

Hanna Antila-Andersson

Päivän lehti

3.12.2020

Fingerpori

comic