Uutiset

Suomen mestari …Olli Miettinen siirtyy …Tawast Cycling Clubiin

Kolminkertainen pyöräilyn Suomen mestari, hämeenlinnalainen Olli Miettinen, 31, pukee kaudella 2015 ylleen Tawast Cycling Clubin (TCC) kilpailuasun. Hallitseva cyclocrossin SM-kultamitalisti Miettinen aikoo pyöräilyn lisäksi kokeilla kisavauhtiaan triathlonissa.

– Otan triathlonin ohjelmaan sillä mielellä, että se ei hidasta vauhtiani pyöräilyssä, vaan SM-mitaleista tapellaan edelleen. Pyöräilyssä olen aika kaikkiruokainen, triathlonissa keskityn sprinttiin, sanoo parhaat suorituksensa räjähtävyyttä vaativissa, lyhyemmissä kestävyysstarteissa tehnyt Miettinen.

Cyclocross-kullan lisäksi Miettinen on saavuttanut kaksi SM-kultaa XCE:stä (Cross country eliminator), joka on maastopyörillä pudotuserissä ajettava kisamuoto. Maantiellä hän viihtyy parhaiten kortteliajoissa.

– Uskon, että Hämeenlinnan seudulla on hyvä mahdollisuus kehittää pyöräilyskeneä ja olen valmis antamaan siihen työhön oman osaamiseni. Täällä ovat lisäksi hyvät kisat, kuten Aulanko MTB, Vanajanlinnan Finntriathlon ja moottoriradalla ajettava Koh-I-Noor –sarja melkein kotiovella, aiemmin HyPyä edustanut Miettinen kertoo siirtonsa taustoista.

Miettisen ensimmäinen triathlonkokeilu tapahtui vasta viime kesänä viiden päivän harkinnan jälkeen Hauhon jokamiestriathlonissa, jossa Miettinen vahvan pyöräilynsä turvin voitti kuntosarjan.

TCC on Hattulaan rekisteröity pyöräilyn ja triathlonin erikoisseura, jonka riveissä Miettinen pääsee perehtymään triathlonin eri osa-alueisiin huolellisemmin kuin ennen ensimmäistä lajikokeiluaan.

– Loppuvuonna huomasin, että uintiharjoittelu paransi pyöräilyäni, mielenkiintoista nähdä miten käy, kun juoksuharjoittelu tulee ohjelmaan.

Mikkelistä lähtöisin oleva Miettinen on asunut Hämeenlinnassa vuodesta 2011. Ensimmäisen pyöräkisansa hän ajoi 13-vuotiaana ja valitsi pyöräilyn ykköslajikseen 15–16-vuotiaana.

– Siihen asti myös palloilulajit, hiihto ja juoksu olivat vahvasti mukana kuvioissa, Miettinen kertoo. (HäSa)

Asiasanat