Urheilu Uutiset

Suomen naiset kovassa kyydissä pronssille

Suomen naisten viestijoukkue Aino-Kaisa Saarinen, Kerttu Niskanen, Laura Mononen ja Krista Pärmäkoski oli pronssivauhdissa torstaina Lahdessa. MM-mitalit tavoitteekseen asettanut kvartetti ylsi 4×5 kilometrin viestissä kolmanneksi Norjan ja Ruotsin jälkeen.

Neljättä perättäistä maailmanmestaruutta juhlinut Norja oli ylivoimainen. Kivenkova joukkue Maiken Caspersen Falla, Heidi Weng, Astrid Jacobsen ja Marit Björgen kukisti MM-hopealle kirineen Ruotsin nelikon Anna Haagin, Charlotte Kallan, Ebba Anderssonin ja Stina Nilssonin minuutilla ja yhdellä sekunnilla. Ankkureiden tiukassa taistelussa Nilsson kukisti Pärmäkosken vain puolella sekunnilla.

Neljänneksi ylsi Yhdysvaltojen joukkue, joka hävisi Norjalle jo reilut puolitoista minuuttia.

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen joutui torstaina uransa kovimpaan kyytiin. Perinteiset osuudet mainiosti lykkineiden Saarisen ja Niskasen jälkeen matkaan ampaissut 32-vuotias espoolainen pääsi vapaan osuudelle perässään Astrid Jacobsen. Perinteisen kympin MM-pronssimitalisti karkasi kuitenkin omille teilleen jo ensimmäisen 2,5 kilometrin lenkin jälkeen. Mononen sai lopulta taipua myös Ruotsin nuorelle Ebba Andersonille. Norja pääsi viimeiselle osuudelle jo lähes minuutin erolla ennen Ruotsia ja Suomea.

Monosen meno oli nousuissa hieman raskaan näköistä. Hän oli osuudellaan vasta 10:nneksi nopein.

– En oikein tiedä mikä nyt oli. Harmittaa todella paljon, sillä tämä oli kauden huonoimpia hiihtojani. Aloitin kai ihan liian kovaa, mutta ei siinä yleisömetelissä ja adrenaliinihuumassa pysynyt oikein ajatus kasassa. Onneksi muut tytöt vetivät tänään hyvin, sillä minusta ei tänään ollut paljon iloa, Mononen huokaili.

Kokenut arvokisakävijä Aino-Kaisa Saarinen osasi odottaa tiukkaa viestikisaa. Viestin hyvin aloittanut Lempäälän Kisan urheilija osoitti, että hän oli oikea valinta Suomen kokoonpanoon.

– Minulla oli todella hyvä fiilis koko kisan ajan. Onnistuin iskemään kaikki tehot irti ja taktisestikin hiihtoni onnistui hyvin. Ja yleisö hoiteli sitten loput, Saarinen nauroi.

Myös ankkuri Pärmäkoski oli tiukassa paikassa torstaina. Ruotsin Nilsson on maailman parhaita vapaan sprinttereitä, joka ei taivu helpolla.

–  Kyllä vähän harmittaa, että hävisimme hopean. Toivottavasti joskus minäkin pärjään loppukiritaistelussa, Pärmäkoski hymyili.

Suomen päävalmentaja Reijo Jylhä oli tyytyväinen suojattiensa esitykseen. Hän muistutti, että Lahdessa kärkikolmikkoon oli tyrkyllä monta kovaa maata.

– Olin todella hermostunut ennen kisaa, mutta nyt olen ylpeä joukkueestani, joka kasvoi mitaleille. On se hopea tai pronssi, sillä ei ole suurta merkitystä. Voitto olisi ollut eri asia, mutta siihen ei ollut mahdollisuuksia, Jylhä muistutti.

Monosenkin suorituksen Jylhä oli tyytyväinen.

– Laura hiihti ihan riittävän hyvän hiihdon todella kovaa kilpakumppania vastaan. Kisaa voi aina jälkikäteen spekuloida monellakin tavalla, mutta se on usein aika turhaa, Jylhä muistutti. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

4.6.2020