Uutiset

Suomen naiset putosivat Ruotsin kyydistä

Ruotsi juhli naisten neljän maan jääkiekkoturnauksen voittoa, kun se kukisti Suomen selvästi 4-0 (2-0, 2-0, 0-0) sunnuntaina Riihimäen jäähallissa.

Suomi oli turnauksen ratkaisuottelussa vaisu. Ruotsi ansaitsi voittonsa paremman liikkeensä ja syöttötaitonsa ansiosta.

-Emme pelanneet niin kuin osaamme. Emme tehneet niitä asioita, joita oli sovittu ja joita olemme harjoitelleet, mietti viime kaudella HPK:n mestarijoukkueessa hyökännyt Annina Rajahuhta.

Kolmen edelliskauden suomenmestari (Blues, Ilves, HPK) siirtyi syksyllä Kanadaan Burlingtonin joukkueeseen.

-Olen saanut pelata Kanadassa kovia otteluita maailman parhaita naispelaajia vastaan. Sen takia sinne lähdinkin. Meillä on eräänlainen haastajaporukka, emmekä ole vielä avanneet voittotiliämme. Se tehdään kevätkaudella.

Rajahuhta ei kuitenkaan ihan vielä ole lähdössä takaisin Kanadaan.

-Joulun vietän kotona Helsingissä. Sen jälkeen maajoukkueella on kuuden maan turnaus Saksassa. Siihen osallistuvat Suomi, Ruotsi, Venäjä, Saksa, Sveitsi ja Kanadan 22-vuotiaiden maajoukkue, Rajahuhta selvitti.

Hän on tällä kaudella nähnyt jokusen SM-sarjan ottelun Hämeenlinnassa ja piti näkemästään.

-Ehdin nähdä HPK:n ja Kärppien välisen ottelun reilu viikko sitten. Se oli hyvätasoinen ottelu. Naisten SM-sarja on nyt tasaisempi kuin aikoihin.

Holstin ketju pääosassa

Kokenut Erika Holst (1+2) johti sunnuntaina Ruotsin tehoketjua. Laidoilla viilettivät Elin Holmlöv (2+0) ja Jenni Asserholt (0+1). kahdessa ensimmäisessä erässä se vyörytti peliä joka vaihdossaan Suomen kenttäpäädyssä.

Lisa Hedengren teki Ruotsin ensimmäisen maalin ylivoimalla. Maalivahti Sara Grahn piti nollan 20 torjunnalla.

Suomen hyökkäyspeli oli summittaista ja maalipaikat jäivät vähiin. Kolmannen erän pelannut HPK-hyökkääjä Salla Rantanen oli lähimpänä osumaa kolmannessa erässä. Hänen ohjauksensa seurakaveri Jutta Stoltenbergin siniviivavetoon pysähtyi kuitenkin Grahnin suojuksiin.

Suomen maalia vartioinut Meeri Räisänen torjui 30 laukausta.

Pelisuma liikaa

Sunnuntain ottelu oli Suomen naisille seitsemäs yhdeksän päivän sisään. Ennen turnausta naiset pelasivat C-poikien divisioonan otteluita.

-Ei meillä nyt ollut palaa. Ruotsi oli selvästi parempi. Pyrimme löytämään henkisiä voimavaroja fyysisen väsymyksen voittamiseksi, mutta emme onnistuneet, selvitti Suomen päävalmentaja Pekka Hämäläinen, jonka mukaan ottelu oli toisinto viime vuoden joulunalusturnauksen Ruotsi-pelistä.

-Ei väsymys silti selitä kaikkea. Yksi peli oli kuitenkin liikaa. (HäSa)