Uutiset

Suomen peli yskähteli vielä

Kaksi hyvää lentopallojoukkuetta ja hyvä tunnelma. Ainoa miinus perjantaisessa Elenia-areenan vihkiäisottelussa oli se, että MM-kisoihin valmistautuva Suomen maajoukkue hävisi Belgialle puhtaasti erin 25–19, 25–22, 25–17.

Laihaa lohtua Tuomas Sammelvuon valmentamalle joukkueelle oli varsinaisen maaottelun jälkeen pelatun neljännen erä voitto pistein 25–15. Toisen lisäerän vie puolestaan nimiinsä Belgia numeroin 25–20.

Suomi ja Belgia pelaavat toisen ottelunsa Elenia-areenassa lauantaina kello 16.

Suomen joukkue ei yltänyt perjantaina läheskään parhaaseen esitykseensä. Se ei ollut kuitenkaan ihme, sillä takana on neljän viikon rankka MM-leiri Kuortaneella.

– Tämä oli tyypillinen syksyn ensimmäinen peli. Saimme vaikean startin otteluun ja menossa oli hakemista siellä sun täällä, myönsi päävalmentaja Tuomas Sammelvuo.

Suomen tavoin reilun viikon kuluttua Puolassa alkaviin MM-kisoihin valmistautuva Belgia ei esittänyt sekään mitään ihmeitä.

– Vastustaja teki kuitenkin vähemmän virheitä ja se ratkaisi tällä kertaa. Pelissämme oli kyllä paljon hyviäkin suorituksia, mutta parempaan kokonaisuuteen olisi pitänyt venyä, Sammelvuo arveli.

Suomen joukkueesta eniten pisteitä takoi yleispelaaja Antti Siltala, joka ylsi 11 pinnaan (+2). Toisen yleispelaajan Olli Kunnarin saldo oli yhdeksän pinnaa, jolla heltisi toiseksi paras pistemäärä.

Belgian miehistä kahteentoista pisteeseen ylsivät Simon Van De Voorde (+8) ja Sam Deroo (+7).

”Treenasimme omia juttuja”

Suomi pelasi varsinaisen maaottelun kokoonpanolla Mikko Esko (passari), Lauri Kerminen (libero), Antti Siltala (yleispelaaja), Urpo Sivula (hakkuri), Olli Kunnari (yleispelaaja), Konstantin Shumov (keskitorjuja) ja Jukka Lehtonen (keskitorjuja).

Hämeenlinnalainen Lehtonen ei ollut harmissaan maajoukkueen nihkeistä otteista.

– Treenasimme vielä omia juttujamme, mutta totta kai sitä aina yritetään voittaakin. Edellisestä ottelusta on aikaa kaksi kuukautta, ja näin pitkä tauko kylä näkyi otteissamme. Lähinnä vastaanotto ja hyökkäyspeli takeltelivat tänään, Lehtonen myönsi.

Suomi kohtaa reilun viikon kuluttua MM-kisojen avausottelussaan Katowicessa Kuuban. Siihen otteluun mennessä Lehtonen uskoo joukkueensa löytäneen parhaan vireensä.

– Tämä viikko Kuortaneella oli jo keveämpi. Leirin alussa menimme joinakin päivinä kyllä todella kovaakin, Lehtonen kertoi.

Uusi ja uljas Elenia-areena oli Lehtosen mieleen.

– Todella hieno liikuntahalli. Ulkoapäin olen ihastellut hallia muutaman kerran, mutta vasta torstain harjoituksissa pääsin tutustumaan sisätiloihin. Hieno tunnelmakin täällä oli tänään, Lehtonen ihasteli. (HäSa)

Asiasanat

Menot