fbpx
Uutiset

Suomen tytöt tehokkaina

Suomen 19-vuotiaiden tyttöjen jalkapallomaajoukkue hoiti hommansa kiitettävästi EM-karsintaturnauksessa, joka huipentui sunnuntaina Kaurialassa.

Turnauksen päätösottelussaan Suomi voitti Puolan maalein 7–3 (3–1) ja sinetöi samalla turnausvoittonsa. Suomen tyttömaajoukkueen matka kohti ensi kesänä pidettäviä EM-kisoja jatkuu jatkokarsinnassa huhtikuussa.

– Jatkoturnauksen lohkovoittajat ja lohkojen paras kakkonen selviytyvät heinäkuussa Slovakiassa pidettäviin EM-kisoihin, vahvisti Suomen 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen päävalmentaja Marianne Miettinen.

Jatkokarsinnan lohkot arvotaan marraskuussa. Kotiturnauksen voitto oli tärkeä, sillä se antaa arvontaan paremman korin kuin lohkosta toisena jatkoon päässeelle Puolalle.

Kaurialan aurinkoinen sunnuntai tarjosi 350 katsojalle kymmenen maalin kimaran. Suomi näytti hyökkäysvoimansa. Etenkin kaksikko Katriina Kuoksa–Heidi Kollanen oli vauhdissa. Kuoksa teki kolme maalia eli hattutempun. Kollanen viimiesteli kaksi ja alusti lisäksi kaksi Kuoksan osumaa hienoilla syötöillä. Myös Maaria Roth ja vaihdosta peliin tullut Anni Miettunen onnistuivat maalinteossa.

Puolalle ottelu toi hyvän alun jälkeen muutakin jobinpostia kuin tappion. Dominika Grabowska vei Puolan johtoon liki ilmaiseksi. Pallo kimposi puolalaisesta verkkoon Suomen maalivahdin Henriikka Mäkelän avauksen jälkeen. Vain minuutti myöhemmin Kuoksa tasoitti päivän ensimmäisellään ja sen jälkeen Suomi otti pelin tukevasti itselleen.

Puolalaisilmeet mustuivat lisää, kun Patrycja Michalczyk loukkaantui. Polvensa satuttanut puolalainen vietiin ambulanssilla sairaalaan tarkempiin tutkimuksiin.

Valmentaja Miettinen oli joukkoihinsa tyytyväinen.

– Lukemat olivat epätyypilliset. En olisi odottanut, että näin paljon tehdään maaleja. Vähän harmittaa Puolan toisen jakson kavennukset, koska maalierokin voi olla ratkaiseva arvontakoreja laadittaessa. Tosi hieno peli kuitenkin ja tosi hienoja maaleja. Seitsemän tehtyä maalia ei ole maaotteluissa jokapäiväinen juttu.

Kolmen maalin Katriina Kuoksa, 18, pelaa ONS:n 1. divisioonan joukkueessa, joka on tällä hetkellä sarjassa toisena ja menossa nousukarsintaan. Hän tykkäsi sunnuntaisesta ja ihan aiheesta.

– Ottelussa oli kova tempo ja hyvin pelasimme. Olen päässyt pelaamaan ja hyvin mukaan tähän joukkueeseen, Kastellin urheilulukiossa Oulussa opiskeleva Kuoksa jutteli.

Keskikentän laidalta mainiosti hyökkäyksiin noussut oululaispelaaja on löytänyt yhteisen sävelen Ilveksen SM-sarjan joukkueessakin maaleja sylkevän Heidi Kollasen kanssa.

– Hänen kanssaan on helppo pelata. Kollanen on hyvä pelaaja, Kuoksa kehui pelikaveriaan.

Marianne Miettisen mukaan Suomella on potentiaalinen joukkue, jolla on mahdollisuus viedä Suomi kolmannen kerran 19-vuotiaiden EM-kisoihin.

– Uskon, että meillä on siihen saumat, sanoi myös Kuoksa. HäSa

Asiasanat

Menot