fbpx
Uutiset

Suomen Yrittäjät kannustaa työnantajia lopettamaan ay-liittojen jäsenmaksuperinnän

Suomen Yrittäjät kannustaa työnantajia lopettamaan ay-liittojen jäsenmaksuperinnän vastatoimena ammattiliittojen työtaisteluille. Suomen Yrittäjien puheenjohtajan Jyrki Mäkysen mielestä ei ole työnantajien tehtävä organisoida ammattiyhdistysliikkeen rahoituksen keräämistä.

– Ammattiliitot voivat kerätä jäsenmaksunsa myös suoraan jäseniltään, Mäkynen sanoo Yrittäjien liittokokouksen kannanotossa.

Työnantajat ovat keränneet jäsenmaksuperintäsopimuksen nojalla ammattiliittojen jäseniltä jäsenmaksuja ja tilittäneet ne liitoille vuodesta 1969.

Yrittäjien mukaan sopimus on johtanut käytännössä siihen, että ammattiliittojen ei ole tarvinnut juuri huolehtia rahoituksestaan. Yrittäjien mielestä perintäsopimus ja verovapaus ovat yhdessä johtaneet siihen, että monet liitot ovat erittäin vakavaraisia.

– Joskus käy niin, kuten viime päivinä, että työnantajan keräämää rahaa käytetään häntä vastaan. Poliittiset lakot ovat siitä kouriintuntuva esimerkki, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo kannanotossa.

Yrittäjät esittää, että sääntely poliittisten työtaisteluiden rajoittamiseksi on kirjattava seuraavaan hallitusohjelmaan.

Asiasanat

Menot