fbpx
Uutiset

Suomessa järjestettävä laaja kansainvälinen sotaharjoitus sai veikeän työnimen

Suomen laaja kansainvälinen sotaharjoitus on saanut sympaattisen työnimen, jonka voi tulkita olevan myös symbolinen.

Suomessa vuonna 2021 järjestettävää harjoitusta kutsutaan puolustusministeri Jussi Niinistön (sin.) mukaan työnimellä Arctic Fox eli naali. Harjoituksen lyhenne on AFE21.

Naali on pohjoisella pallonpuoliskolla elävä koiraeläin, joka näyttää suloiselta, mutta on silti petoeläin. Se katoaa helposti maisemaan, sillä eläin vaihtaa väriään talven valkoisesta kesän rusehtavaan.

WWF:n verkkosivuilla kerrotaan, että naali pysyy lämpimänä jopa 40 asteen pakkasessa paksun turkkinsa ansiosta.

Niinistö kertoi torstaina muitakin lisätietoja harjoituksesta.

– On ajateltu, että saisimme noin kolmisen tuhatta sotilasta meille tärkeistä kumppanimaista harjoittelemaan Suomen puolustamista, Niinistö kertoi.

Valmistelu on vasta alussa, minkä takia tarkkoja lukumääriä ei vielä tiedetä. Harjoitus järjestetään Niinistön mukaan kansallisen pääsotaharjoituksen yhteydessä kevät-kesällä.

Presidentti ja valtioneuvosto ovat linjanneet, että harjoituksen tavoitteena on vahvistaa Suomen puolustusta ja valmiutta sekä harjoitella kansainvälisen avun vastaanottamista ja yhteistoimintakykyä.

Sotaharjoitusten nimet uhkuvat joskus pelotetta, mutta toisaalta joskus nimi on päinvastainen. Ruotsin viime vuonna järjestämä suuri sotaharjoitus oli nimeltään Aurora 17.


https://wwf.fi/elainlajit/naali/

Asiasanat

Menot