Uutiset

Suomessa kehitetään uusi leikkaussali

Suomessa ryhdytään kehittämään uutta leikkaussalia. Kolme suomalaista valmistajaa yhdistää voimansa ja ryhtyy rakentamaan turvallisempaa ja helpommin hallittavaa leikkaussalia.

Yhteistyön aloittavat puhdastilojen toteuttamiseen erikoistunut Hermetel Oy, leikkaussalikalusteita ja -ohjausjärjestelmiä toimittava Merivaara Oy ja sisäilmajärjestelmien valmistaja Halton Oy.

Yritysten mukaan tavoitteena on rakentaa hygieenisempi, turvallisempi ja helppokäyttöisempi ympäristö sekä työntekijöille että potilaille.

Tämän vuoden aikana lanseerattavalle uudelle leikkaussalille tulee oma tuotenimi ja sillä tähdätään vahvasti myös kansainvälisille markkinoille.

Yritykset arvioivat hankkeen olevan poikkeuksellisen kiinnostava kansainvälisestikin. Tutkimusten mukaan Euroopassa investoidaan terveydenhuollon tiloihin 50 miljardia euroa seuraavien 6–7 vuoden aikana.

Euroopassa on yli 100 000 aktiivikäytössä olevaa leikkaussalitilaa, joista noin kymmenen prosenttia saneerataan vuosittain. Leikkaussalisaneerauksen keskimääräinen arvo on 500 000 euroa, joten alan vuosittaiset markkinat ovat Euroopassa noin viisi miljardia euroa. (LM-HäSa)

Asiasanat

Menot