Kanta-Häme Uutiset

Suomessa varaudutaan Koronavirukseen – Kanta-Hämeen keskussairaala varautuu eristämään potilaita

Sosiaali- ja terveysministeriö perusti työryhmän koronaviruksen takia.
Arkistokuva:EPA

Sosiaali- ja terveysministeriö on perustanut sosiaali- ja terveydenhuollon varautumista ja johtamista tukevan työryhmän koronaviruksen vuoksi.

Ryhmän tavoite on tehostaa johtamista ja toimenpiteiden koordinointia.

Se myös suunnittelee ja johtaa koronaviruksesta aiheutuvia torjuntatoimia sosiaali- ja terveydenhuollossa.

Lisäksi ryhmä tukee Terveyden ja hyvinvoinnin laitosta (THL), Fimeaa, Valviraa, aluehallintovirastoa ja kuntien sekä kuntayhtymien viranomaisia näiden toiminnassa uhan torjumiseksi.

Ryhmän alaisuudessa toimii operatiivinen ryhmä, joka ylläpitää tilannekuvaa kentällä ja valmistelee varautumistoimia. Ryhmien toimikausi on voimassa toistaiseksi.

Varastot tarkistettu

Myös Kanta-Hämeen keskussairaalassa on varauduttu eristämään yksittäisiä potilaita ja tarkistettu varastot poikkeusolojen tarvikkeiden riittävyyden osalta.

– Varsinaista lääkettä koronavirusta vastaan ei ole, vaan vakavimmin sairastuneita hoidetaan hengitystukihoidolla, KHSHP:n infektiolääkäri Janne Mikkola kertoo tiedotteessa.

Jos Kanta-Hämeessä havaitaan koronavirustapaus, niin sairaanhoitopiiri tiedottaa asiasta viipymättä lisää. STT

Lue myös: Italiassa työharjoittelua suorittava hattulalainen Eerika Lähdekorpi: – ”Onhan tässä vähän tällainen maailmanlopun meno” (25.2.2020)

Hämeenlinnalaisia on koronaviruksen eristämässä hotellissa Teneriffalla – Karanteenin pituudeksi vahvistettu 14 vuorokautta (25.2.2020)

Menot