Uutiset

Suomi hiipui mitalipelien ulkopuolelle EM-golfissa

Suomen golfmaajoukkueen esitykset eivät riittäneet mitalipeleihin Linna Golfin EM-kisoissa. Suomi jäi kahden kierroksen mittaisen lyöntipeliosuuden jälkeen sijalle 13 yhteistuloksella +3, kun kahdeksan parasta maata pääsi ylempään lohkoon pelaamaan mitaleista. Suomi jäi tuosta kahdeksannesta paikasta lopulta kahdeksan lyönnin päähän.

Suomi pelaa sijoista 9–16. Suomi kohtaa torstain reikäpeliottelussa Hollannin, joka sijoittui lyöntipeleissä sijalle 12.

Englanti lähtee kärkipaikalta reikäpeleihin. Se pelasi toisen päivän hurmiossa, sillä viiden parhaan pelaajan yhteistulos oli -15, ja kahden päivän yhteistulos -20.

Avauskierroksella onnistunut Lauri Ruuska lähti jälleen ensimmäisenä suomalaispelaajana kentälle. Ruuskan kierros lähti kuitenkin heti väärään suuntaan liikkeelle hänen tehtyä neljä bogeya viiden ensimmäisen reiän aikana. Myös Erik Myllymäki ja Miki Kuronen aloittivat kierroksensa mollivoittoisesti, ja kahdeksan joukkoon pääsy alkoi näyttää epätodennäköiseltä.

Lopulta vain Linus Väisänen pelasi ennakko-odotusten mukaisesti. Floridassa yliopistogolfia pelaava Väisänen nakutti keskiviikon kierroksellaan kuusi birdieä, joiden saattelemana kierrostulokseksi tuli 69 lyöntiä. Seuraavaksi paras suomalainen oli Albert Eckhardt, joka pelasi kaksi yli parin, 74.

Kärsivällisyys palkittiin

Väisäsen peli ei ollut koko kierrosta ruusuilla tanssimista, vaan palkinto odotti vasta päätösrei’illä. 22-vuotias Väisänen teki birdiet väylille 14–17, kaikki lähietäisyydeltä puttaamalla.

– Etuysillä piti olla kärsivällinen, ja se palkitsi loppua kohti. Takaysillä pystyin olemaan aggressiivinen ja ottamaan hallittuja riskejä. Se oli hyvä lopetus, ja siitä jäi hyvä maku, Väisänen totesi.

Yliopistogolfissa kilpaillaan aina joukkueena, joten EM-kisojen pelimuoto on Väisäselle tuttu. Hän jakaakin varauksettomat kehut yliopistourheilulle.

– Siellä on positiivinen ilmapiiri ja oikeita ihmisiä ympärillä, jotka tuovat oikeita asioita peliin.

Suomen joukkueen iltaohjelmaan kuului vielä tunnin fyysinen harjoitus, jonka jälkeen katseet käännettiin tuleviin reikäpeleihin.

Jälkiviisastelu ei auta

Suomen päävalmentaja Staffan Johansson ei lähtenyt liikaa purkamaan ja spekuloimaan joukkueen esitystä.

– Jälkiviisastelu ei paranna asioita. Olen tyytyväinen joukkueen valmistautumiseen, mutta olen pahoillani pelaajien puolesta, etteivät he pystyneet pelaamaan parasta peliään. Ainoastaan Linus (Väisänen) pelasi omalla tasollaan.

Suomella on yksi kisojen nuorimmista joukkueista. Päävalmentaja leikittelikin ajatuksella, jos pääsisi samalla joukkueella kahden vuoden päästä pelattaviin EM-kisoihin.

– Esimerkiksi Englannin joukkueessa pelaajat ovat noin 25-vuotiaita, ja he pelaavat kymmenen kovatasoista kansainvälistä kilpailua vuodessa. Me pelaamme kaksi, siinä on aika iso ero, Johansson vertasi.

Kilpailut jatkuvat torstaiaamuna kello 7.30. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

26.9.2020

Fingerpori

comic