Uutiset

Suomi ja Belgia kohtaavat Elenia-areenan avajaisissa

Huippulentopallon ystäville on tarjolla todellista herkkua elokuun 22.–23. päivinä Hämeenlinnassa. Puolan MM-kisoihin valmistautuvat Suomen ja Belgian maajoukkueet kohtaavat kahdessa harjoitusottelussa Hämeenlinnan urheilupuistoon kohonneen Elenia-areenan avajaistapahtumassa.

Elenia-areena oli määrä ottaa käyttöön vasta elokuun 29. päivänä, mutta Hämeenlinnan liikuntahallien toimitusjohtaja Jorma Hassinen lupaa, että areena saadaan viimeistä silausta vaille valmiiksi jo reilu viikko aiemmin.

– Rakennustyöt ovat edistyneet etuajassa, ja halli on valmiina isännöimään hienoa kahden päivän tapahtumaa. Huippuotteluiden saaminen Elenia-areenaan on upea juttu liikuntahalliyhtiölle ja koko Hämeenlinnalle. Toivottavasti saamme 2 600 katsojan katsomolehterit täyteen lentopallon ystävistä, Hassinen toivoo.

Suomi ja Belgia pelaavat Hämeenlinnassa viimeiset harjoitusottelunsa ennen MM-kisoja. Otteluiden järjestelyistä vastaavan HPK-naisten toiminnanjohtaja Ville Kalliomäki muistuttaa, että luvassa on todella näyttäviä palloralleja.

– Uusi urheiluhalli saa heti arvoisensa avauksen. Lentopalloliiton ei tarvinnut todellakaan kauan kosiskella Kerhoa emännöimään pelejä, vaikka tällä kertaa järjestelyt ovat ihan toista luokkaa kuin naisten Mestaruusliigan otteluissa. Emme pysty ihan yksin edes järjestämään näin mittavaa tapahtumaa, Kalliomäki muistuttaa.

Parhailla kokoonpanoilla

Lentopalloliiton huippu-urheilupäällikkö Antti Paananen pitää Hämeenlinnan otteluita tärkeinä tapahtumina Suomen maajoukkueelle. Elenia-areenan ottelut ovat maajoukkueen ainoat harjoitusottelut syyskaudella.

– Maailmanliigan ottelut ja EM-karsinnat ovat ohjelmassa jo aiemmin kesällä, mutta elokuussa maajoukkue ei pelaa enää muita maaotteluita. Molemmat joukkueet testaavat iskukykyään parhailla kokoonpanoillaan, Paananen sanoo.

Lentopalloliitto on satsannut paljon neljällä paikkakunnalla Puolassa (Katowice, Gdansk, Wroclaw ja Krakova) 30.8–21.9. pelattaviin MM-kisoihin.

– MM-kisat ovat liitolle pitkän aikavälin tapahtuma, johon haluamme valmistautua todella huolellisesti. Elenia-areenan ottelut ovat maajoukkueelle tärkeä vaihe ennen kisoja. Suomen ja Belgian pelaajat käyvät ennen MM-kisoja vain pikaisesti kotona ja matkaavat sen jälkeen Puolaan, Paananen kertoo.

Paananen on tuttu mies hämeenlinnalaiselle lentopalloväelle. Hän valmensi HPK-naisten edeltäjää Tarmo-Volleytä vuosina 1997–2002. Paanasen komennossa hämeenlinnalainen lentopalloseura saavutti kolme ensimmäistä liigamestaruuttaan.

– Uusi areena on hieno saavutus hämeenlinnalaiselle palloiluväelle. Kaipaamme muiltakin paikkakunnilta Hämeenlinnan kaltaisia avauksia hallihankkeissa, sillä vastaavanlaisia tiloja on edelleen liian vähän Suomessa, Paananen pohtii. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

1.6.2020