Uutiset

Suomi kohtaa maanantaina Sveitsin Ritariareenassa

Jääkiekkoliiga jäi HPK:n osalta joulutauolle viime torstaina, mutta hämeenlinnalaisilla lajin ystävillä on maanantaina mahdollisuus nähdä laadukasta peliä Ritariareenassa. Tapaninpäivänä alkaviin 20-vuotiaiden MM-kisoihin valmistautuva Suomi pelaa toiseksi viimeisen valmistavan ottelunsa Hämeenlinnassa Sveitsiä vastaan kello 19. Päivän ensimmäisessä kello 16 alkavassa ottelussa kohtaavat Ruotsi ja Slovakia.

Suomen ja HPK:n liigajoukkueen maalivahtivalmentajan Kari Lehtosen mukaan Nuoret Leijonat lähtevät toiseen leiriviikkoon hyvillä mielin.

– Äijät ovat terveinä ja ensimmäinen leiri Vierumäellä meni hyvin. Siitä on hyvä jatkaa toiselle leirille, Lehtonen sanoo.

Suomen joukkueessa on vielä kilpailua pelipaikoista. Ensimmäisen leiriviikon jälkeen joukkueesta ei vielä pudonnut kukaan, mutta ennen MM-kisoja joukkue vielä tiivistyy. Aikataulua Lehtonen ei kuitenkaan osaa vielä kertoa.

– Onhan meillä vielä jonkinnäköinen kilpailutilanne päällä, kun joukkuetta pitää vielä karsia. Vielä ei ole kuitenkaan tietenkään mitään päätöksiä tehty.

Hämeenlinnalaiselle kotikaupungissa pelaaminen on totta kai hieno juttu. Nuorten Leijonien valmennusjohto on vahvasti hämeenlinnalaispainotteinen, kun joukkueen päävalmentaja on Jukka Jalonen ja valmennuksessa ovat mukana Lehtosen lisäksi myös Kerhon ensi kauden päävalmentaja Antti Pennanen ja HPK-juniorijääkiekon entinen valmennuspäällikkö Timo Lehkonen. Suomen ainoa HPK-pelaaja on puolustaja Joni Tuulola.

– Meillä on hyvä kokemus Hämeenlinnasta marraskuun Ruotsi-ottelusta, jonka voitimme 4–1. Kotiluolaan tuleminen on tietenkin aina mukavaa, maalivahtivalmentaja Lehtonen muistuttaa.

Hän on tyytyväinen Nuorten Leijonien maalivahtitilanteeseen. Joukkueen maalivahdit ovat Espoon Bluesin Kaapo Kähkönen, Jyväskylän JYPin Veini Vehviläinen ja Heinolan Peliittojen Emil Larmi.

– Meillä on kaksi kassaria (Kähkönen ja Vehviläinen) miesten liigasta ja yksi Mestiksestä. Olemme nähneet matkan varrella paljon heidän pelaamistaan ja tähän kolmikkoon päädyttiin. Heillä on hyvä mennä eteenpäin, Lehtonen vakuutti.

Sveitsi on Lehtoselle vielä pieni arvoitus.

– Pelasimme kerran Göteborgissa sitä vastaan. En tiedä Sveitsin ryhmästä, mutta meillä oli siellä aika kokeiluryhmä jalkeille. Voitimme silloin ottelun. Hämeenlinnassa nähdään heiltäkin tuleva kisamiehistö, jonka jälkeen olemme viisaampia, Lehtonen sanoi.

Asiasanat