Uutiset

Suomi otti nihkeän voiton Unkarista

Suomen tili säilyi täydellisenä jääkiekon MM-kisoissa Pietarissa. Leijonat otti keskiviikkoillan ottelussaan nihkeän voiton jääkiekon lilliputtimaasta Unkarista. Suomi joutui odottamaan maalitilin aukeamista toisen erän loppupuolelle asti ennen kuin Atte Ohtamaa ohitti laukauksellaan Unkarin maalissa pelanneen Adam Vayn. Suomi otti lopulta voiton maalein 3–0 (0–0, 1–0, 2–0), kun Mikko Koivu ja Aleksander Barkov maalasivat kolmannessa erässä.

Juuse Saros pelasi Suomen maalissa tämän kevään kisojensa ensimmäisen ottelun. Hämeenlinnalainen nollasi Unkarin 13 torjunnallaan. Saros ei ole päästänyt miesten MM-tasolla vielä maaliakaan, sillä hän pelasi nollapelin myös viime kevään MM-kisojen ainoassa ottelussaan Slovakiaa vastaan.

– Joukkue puolusti edessäni erittäin hyvin. Se auttoi minua, eikä vastustajalla ollut hirveästi paikkoja. Näiden pelaajien takana on hyvä pelata, Saros kehui.

Maalivahti ei joutunut huhkimaan Unkaria vastaan, mutta ei pitänyt peliä helpponakaan.

– Tällaisissa otteluissa on omat haasteensa. Torjuntoja ei tullut kovin paljon, mutta vastustajalla oli kuitenkin muutama oma paikka, jolloin piti olla hereillä, Saros muistutti.

Suomi jatkaa MM-otteluitaan kahden välipäivän jälkeen lauantaina Ranskaa vastaan.

Asiasanat

Päivän lehti

6.7.2020