Uutiset

Suomi paransi, mutta hävisi

Suomen maajoukkue tarjosi Hämeenlinnan Elenia-areenan yleisölle (1711) lauantaina paljon parempaa lentopalloa kuin perjantaina, mutta voittoon saakka se ei silti riittänyt.

Belgia oli parempi toisessakin harjoitusmaaottelussa – nyt niukasti erin 3–2 (17–25, 25–19, 23–25, 25–22, 18–16). Suomellakin oli viidennessä erässä kaksi ottelupalloa. Belgia niittasi omalla toisella ottelupallollaan ratkaisevan pisteen, jonka torjui Simon Van de Voorde.

– Aina tällainen pikkutappio harmittaa. Olen kuitenkin tyytyväinen pelimme parantumiseen. Kelvollinen peli. Mutta tämä on urheilun dilemma: häviät, vaikka pelaat hyvin, jos vastustaja on vähän parempi. Meidän suunnitelmana oli olla nyt vähän Belgiaa parempi, mutta siinä emme onnistuneet, selvitti Suomen joukkueen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo.

Hänen mielestään kaksi harjoitusmaaottelua Hämeenlinnassa Belgiaa vastaan palvelivat hyvin Suomen valmistautumista syyskuun alussa alkaviin MM-kisoihin.

– Päästiin pelaamaan pitkästä aikaa. Peli rupesi löytymään jo tässä toisessa ottelussa. Olemme hyvällä matkalla kohti MM-kisoja. Kisojen alkaessa olemme formussa. Sen tämä ottelu näytti.

Sammelvuo peluutti Hämeenlinnassa lähes koko arsenaaliaan. Joukkue pelasi tasaisesti. Ei ole päävalmentajalle varmasti helppo valita avauskuusikkoa, kun isot pelit alkavat. Valinnan varaa nimittäin on.

Ojansivu antoi palaa

Olli-Pekka Ojansivu oli ainoa suomalaispelaaja, joka pääsi pelaamaan lauantaina koko ottelun loistavan liberon Lauri Kermisen lisäksi. ”Lelu” kiitti luottamuksesta. Hän teki 27 pistettä (+21) ja vastasi Suomen parhaasta hyökkäystehosta.

– Oma peli meni aika hyvin. Eemin (passari Tervaportti) kanssa yhteispeli toimii. Tietysti voittaminen olisi paljon kivempaa kuin häviäminen, myös tällaisissa harjoitusmaaotteluissa, Kokkolan Tiikereiden syömähammas jutteli.

Tervaportti ja Mikko Esko pelasivat pelin puoliksi. Passarin valinnassakin Sammelvuolla on pähkäilemistä. Sekä Tervaportti että Esko osaavat nimittäin asiansa erittäin hyvin.

Suomen maajoukkueen kesään ei ole mahtunut kovin suuria luppohetkiä. Ensin oli EM-karsinta, sitten maailmanliiga, MM-leiritystä Kuortaneella ja kisathan ovat jo ovella.

– Kovaa on painettu ja vähän se tietysti tuntuu. Varmasti kyllä jaksetaan, kun valmistaudutaan MM-kisoihin. Eihän tämä muuten tervepäisen hommaa ole, Ojansivu naurahti.

Suomen joukkue pääsi Hämeenlinnasta viettämään sunnuntaita kotimaisemissa.

– Perhe kiittää. Maanantaina leiri kuitenkin jatkuu Kuortaneella, jossa pelaamme ensi viikolla kahdesti Kanadaa vastaan. Kuortaneelta lähdemme suoraan Puolaan MM-kisoihin.

Ojansivu myöntää odottavansa MM-kisoja kihelmöivin tunnelmin.

– Mielessä on, että olisipa jo maanantai 1. syyskuuta (Suomi aloittaa silloin MM-urakkansa Katowicessä). Uskon joukkueemme tekemiseen. Alku on meille tärkeä. Jos saadaan voitto kahdesta ensimmäisestä pelistä, homma lähtee vyörymään eteenpäin vahvasti.

Parasta hyökkäystukea Ojansivu sai lauantaina alussa Mikko Oivaselta ja lopussa Antti Siltalalta. Torjuntoja tarttui eniten (4) Matti Oivasen käsiin

Areenalle kehuja

Ojansivu liittyi uuden Elia-areenan kehujiin.

– Helvetin hyvä halli. Harmi, ettei meillä Kokkolassa ole tällaista. Pelataan siellä yhä koulun salissa ja nautitaan maaotteluissa näistä halleista, hän hymähti.

Asiasanat

Menot