fbpx
Uutiset

Suomi pyytää komissiolta yhteistä suositusta – Rajalta käännytettävät venäläiset maahantulokieltoon tai viisumi kumottava

Suomi on ulkoministerikokouksessa maanantaina esittänyt, että turistiviisumit tulisi ottaa Euroopan unionin yhtenäisyyden vahvistamiseksi EU:n pakotteiden piiriin. Kuvassa venäläinen linja-auto Helsinki-Vantaan lentoasemalla viime heinäkuussa. Kuva: Anni Ågren

Suomi on lähettänyt tänään Euroopan komissiolle kirjeen, jossa se pyytää kaikille Schengen-maille yhteisiä suosituksia Venäjän kansalaisille myönnettyjen viisumien mitätöinnistä tai kumoamisesta sekä maahantulokieltojen määräämisestä. Asiasta kertoo ulkoministeriö.

Suomi haluaa, että ne Schengen-maat, jotka estävät Venäjän kansalaisten maahanpääsyn rajallaan samalla joko mitätöisivät tai kumoaisivat kyseisen henkilön viisumin tai asettaisivat tämän maahantulokieltoon.

Jos rajalta käännytettävän Venäjän kansalaisen viisumi kumottaisiin tai hänet asetettaisiin Schengen-järjestelmässä näkyvään maahantulokieltoon, toiset jäsenvaltiot voisivat estää henkilön maahanpääsyn omalla rajallaan. Näin estettäisiin samoilta henkilöiltä mahdollisuus yrittää pääsyä Schengen-alueelle jonkin muun maarajan tai lentoreitin kautta.

Suomi on ulkoministerikokouksessa maanantaina esittänyt, että turistiviisumit tulisi ottaa Euroopan unionin yhtenäisyyden vahvistamiseksi EU:n pakotteiden piiriin.

Ulkoministeriön mukaan Suomi pitää tärkeänä toimia EU:n yhteisen linjan aikaansaamiseksi Venäjän viisumirajoitusten osalta.

Menot