Uutiset

Suomi rynnisti Ruotsin kumoon

Suomi teki tarvittavan ja nappasi maukkaan voiton Ruotsista luvuin 2–0 (2–0) alle 19-vuotiaiden maaottelussa Kaurialan kentällä tiistaina.

Suomi avasi terävästi, sillä alkuminuuteilla Vahid Hambo tökkäsi tolpasta kimmahtaneen pallon ohi Ruotsin maalivahdin Teodor Norhagenin. Hambo siirtyi viime vuonna HJK:sta Sampdorian organisaatioon.

Härmässä aiemmin tällä kaudella pelannut, JJK:n Eero Tamminen nousi upeasti ja tulitti etuyläkulmasta Suomen sinettiosuman 33. minuutilla.

– Sain taisteltua pallon itselleni. Oli paljon tilaa, joten haastoin täydestä vauhdista, harhautin ja lauoin etukulmasta, kun maalivahti aavisti taakse. Veskari ei olettanut, että lauon etukulmasta, kuvaili Tamminen uransa neljättä maaottelumaalia.

Tamminen teki huippumaalin

Suomen valmentaja Kimmo Lipponen ihasteli Tammisen suoritusta.

– Tamminen on mielenkiintoinen pelaaja, sillä hän on tullut vasta tällä kaudella maajoukkueryhmään. Hän teki kansainvälisenluokan maalin, kehui Lipponen.

Tamminen viihtyi Härmässä, mutta kulkeminen Hämeenlinnan ja Jyväskylän väliä kävi nuorukaiselle liian raskaaksi.

– Härmän visiitti oli ihan hyvä. Sain kovuutta aikuisten peleistä, Tamminen arveli.

HJS:n tarjoamassa ottelussa 447 katsojaa saivat nähdä uhrautuvan ja taistelevan Suomen, vaikka Ruotsi jossain määrin hallitsi peliä.

Suomen maalivahti, JJK:n Ville Viljala onnistui hyvin peittämään ja torjumaan monta vaarallista tilannetta. Viljala torjui vartin pelin jälkeen Jesper Karlströmin hyvän kudin vakuuttavasti.

– Viljala näytti aluksi hermostuneelta, mutta muutama hyvä torjunta vapautti hänen otteita. Hän torjui muutaman vaikeammankin tilanteen, Lipponen suitsutti.

Tammisen mielestä Suomi onnistui paremmin ratkaisupaikoissa.

– Peli oli meillä hallussa, vaikka Ruotsi sai pidettyä palloa. Ruotsin viimeiset ratkaisut eivät olleet hyviä. Me teimme kaksi maalia, Tamminen summasi.

Myös valmentaja Lipposta tulos luonnollisesti tyydytti.

– Voittotulos on aina hyvä. Puolustuspelissä olimme uhrautuvaisia ja muutenkin puolustimme hyvin. Pelin avaamisessa on kuitenkin parannettavaa, Lipponen sanoi.

Suomelle jäi parannettavaa

Suomen toppariduo Joel Mero (Mönchengladbach) ja Mikko Viitikko (HJK) luuti hyvin vahvasti omaa tonttiaan. Lipponen odottaa kuitenkin kaksikolta pallollisesti vielä parempaa otetta.

– Tämä ei ollut sujuvinta peliä. Ei ollut paras päivä. Saimme kuitenkin luotua paikkoja märissä oloissa, Lipponen sanoi.

Tampereella syntynyt, mutta 12-vuotiaana Lontooseen muuttanut Glen Kamara oli näkyvästi keskikentällä esillä. Kamara kuuluu Arsenalin organisaatioon.

Suomen joukkueen Youness Rahimi oli alati vaarallinen. Hän laukoi useamman vaarallisen kudin, vaikka osa vedoista suuntautuikin ohi maalin.

Joukkueet kohtaavat toistamiseen torstaina Eerikkilässä.

– Pelaajamuutoksia tulee. Teemme myös pelipaikkakokeiluja, Lipponen suunnitteli. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

1.6.2020