Uutiset

Suomi selvisi ensitestistään

Suomi otti maanantai-iltana kolmannen voittonsa jääkiekon MM-kisoissa. Leijonat joutui Jubileini-areenassa ensimmäisten kertaa kunnon testiin, jonka se kuitenkin selvitti ottamalla Yhdysvalloista voiton maalein 3–2 (2–1, 0–0, 1–1).

Suomi meni ottelussa avauserässä kahden maalin johtoon Mikko Koivun ja Antti Pihlströmin osumilla. Frank Vatrano kavensi vielä avauserässä ja Connor Muprhy tasoitti heti kolmannen erän alkuun.

Leijonien tehokas ylivoima oli taas voiton takuu, sillä Leo Komarov viimeisteli 3–2-voittomaalin Aleksander Barkovin ja Jussi Jokisen syötöstä ajassa 44.16.

Yksi Suomen voiton takuumiehistä oli taas maalivahti Mikko Koskinen, jolle Vatranon avausmaali tosin lipsahti helposti etukulmasta sisään.

– Vastus oli vaarallisempi, mutta pelin kuva aika samanlainen. Hallitsimme aika hyvin varsinkin viimeisessä erässä, jossa nostimme vielä tasoamme. Se oli meiltä hyvä. Voimme varmasti vielä parantaa jotain, mutta jätkille ei voi kuin nostaa hattua. Aika hyvin he kiekon eteen menevät ja tekevät minun työtäni helpommaksi. Joukkueessa on hyvät arvot, Koskinen kehui.

Maalivahdin mielestä kumpikin Yhdysvaltojen osuma oli torjuttavissa.

– Ensimmäisessä vastustaja pääsi 3–2-hyökkäykseen ja ampui sektorista etukulmasta sisään. Se pitäisi minun kyllä ottaa. Toinen tuli taustasta onetimerilla syötön jälkeen ja sekin oli täysin otettavissa. Vielä on varaa parantaa, Koskinen suomi.

Maaleja Suomen hyvin pelannut maalivahti ei jäänyt voivottelemaan.

– Ei siinä voi, kun pelataan kuitenkin voitosta. Maaleja menee kuitenkin aina joka tapauksessa. Se on tämän pelin henki. Harvoin pelataan kymmentä nollapeliä putkeen, Koskinen muistutti.

Asiasanat

Päivän lehti

13.8.2020