Uutiset

Suomi taipui MM-hopealle

Suomi ei onnistunut ottamaan myöhään sunnuntai-iltana kolmatta jääkiekon maailmanmestaruuttaan. Kanada oli Leijonille loppuottelussa liian vahva vastustaja ja pääsi juhlimaan toisena keväänä peräkkäin MM-kultaa. Lajin ykkösmaan voittolukemat olivat

Leijona-joukkue eteni Pietarissa ja Moskovassa voitosta voittoon aina loppuotteluun asti, mutta kymmenes peräkkäinen voitto jäi tulematta.

Kanada oli ottelun avauserässä niskan päällä ja siirtyi myös 1–0-johtoon. Viime kesän NHL-draftin ykkösnimi Connor McDavid näytti, miksi hänestä on kohuttu nuoresta miehestä asti. Jo juniorina ensimmäiset miljoonaluokan sponsorisopimuksensa kurvaili Kanadan hyökkäyksen päätteeksi Leijonien maalille ja nosti kiekon ohi Mikko Koskisen Suomen maalin kattoon.

Suomen paras paikka avauserässä siunaantui Mikael Granlundille, jonka vahva nousu maalin takaa päättyi kuitenkin Kanadan Corey Perryn blokkaamaan laukaukseen.

Toisen erän alussa Suomi sai luotua heti maalipaikan, mutta Juuso Hietasen laukauksesta ei ollut yllättämään vaahteralehtisten maalivahtia Cam Talbotia. Erän edetessä Kanada sai peliä entistä paremmin haltuunsa. Suomella oli ajoittain vaikeuksia päästä omista pois ja Suomi joutui pelaamaan pitkiä aikoja omassa päässään. Lopulta Leo Komarov sai kahden minuutin rangaistuksen, mutta Suomen alivoima kesti. Erän lopussa Leijonat pääsi pelaamaan itsekin ylivoimaa Mark Scheifelen huitaistua tuomariston mielestä liian myöhään jo kiekon peittänyttä Koskista. Kovin kaukana Suomen tasoitus ei ollutkaan, mutta Jarno Koskiranta ei onnistunut ujuttamaan ajopaikasta kiekkoa Talbotin taakse.

Asiasanat

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic