fbpx
Uutiset

Suomi - tietotekniikan takapajula

Meille suomalaisille ovat niin valtiovalta kuin alan teollisuuskin uskotelleet, että olemme tietotekniikan kärkimaita maailmassa. Kylmä totuus on monen teknisen mahdollisuuden kohdalla kuitenkin se, että olemme takapajula.

Pari esimerkkiä:

Digitv:n tuleminen käy jokaisen kukkarolle. Kuitenkin esimerkiksi kerrostaloissa tai miksei useamman television kodissakin voitaisiin talojakamoon asentaa iso “digiboxi”, joka muuntaa kaikki vapaat (lupamaksulla katsottavat) kanavat analogisiksi ja syöttää ne taloverkkoon, jolloin yhteenkään televisioon ei tarvittaisi erillistä boxia, jos tyytyy noihin vapaisiin kanaviin; katselu ja nauhoittamiset jatkuisivat digin tulemisen jälkeenkin kuten nyt.

Tätä mahdollisuutta ei meillä edes tarjota, koska tärkeää on myydä boxi joka telkkariin!

Toinen esimerkki:

Maailmalla on jo aivan yleistä, että puhelinlankaverkon kautta voi lähettää ja vastaanottaa tekstiviestejä. Tähän tarkoitukseen sopivia puhelimia on meillä kyllä myynnissä, mutta tätä hienoa ominaisuutta ei voi käyttää, koska meillä puhelinoperaattorit eivät modifioi verkkojaan nykypäivän tasolle, on liian kallista; hurjista puhelinmaksuista huolimatta!

Turha siis puhua innovaatioiden kärkimaasta, kun näitä yksinkertaisiakaan käytännön ratkaisuja ei haluta/osata käyttää.

Monet Euroopan muut maat ovat ajaneet “nokialandista” ohi rytinällä.

Bittinikkari

Hämeenlinna

Menot