Uutiset

Suomi valmiina kisaviikkoon

Linna Golfissa on tarjolla tiistaista lauantaihin tasokasta amatöörigolfia, kun Euroopan kuusitoista parasta maata ratkovat joukkueiden Euroopan mestaruuden. Suomen kuuden pelaajan joukkueessa ovat Erik Myllymäki, Kristian Kulokorpi, Albert Eckhardt, Miki Kuronen, Linus Väisänen ja Lauri Ruuska.

Eckhardt on tyytyväinen, että tiistaina päästään vihdoin kilpailemisen makuun.

– Olemme innoissamme, että pääsemme vihdoinkin pelaamaan. Se on kuitenkin tämän viikon pääasia. Nyt olemme nähneet avajaisseremonian, ja aika pitkään olemme jo odottaneet kilpailemista, Eckhardt sanoo.

Lyöntipeliä kaksi päivää

EM-kilpailuissa pelataan ensiksi tiistaina ja keskiviikkona lyöntipeliä. Jokaisen maan viiden parhaan pelaajan tulos lasketaan mukaan. Kahden päivän jälkeen kahdeksan parasta maata jatkaa reikäpelejä sijoista 1–8 ja loput sijoista 9–16.

– Pelaamme vain kaksi lyöntipelikierrosta, joten lyöntipelin osuus on meille aika lyhyt. Sen takia täytyy olla hereillä heti alusta asti. Kentälle ei saa jättää turhia lyöntejä. Siihen ei ole varaa, Eckhardt muistuttaa.

Kotimaasta etua

Suomen Golfliitto on asettanut maajoukkueelle kivikovan tavoitteen – EM-mitalin. Eckhardtin mukaan EM-joukkue ei tavoitteesta paineita ota.

– Joukkueella on tietysti omat tavoitteensa. Nekin on asetettu tosi pitkälle, mutta eivät kuitenkaan ole niin tulokseen perustuvia. Totta kai liiton tavoite on koko ajan taka-alalla mukana, mutta ennen sitä pitää pelata paljon golfia. Se on määränpäänä, mutta nautimme siitä, että pääsemme pelaamaan hienon kilpailun, jossa on hyviä pelaajia mukana.

20-vuotias golffari pitää kotimaan kisaa Suomen etuna.

– On siitä varmasti hyötyä. Kenttä on tosi selkeä, joten siitä emme välttämättä saa etua, mutta meillä on hyvä fiilis pelata kotimaassa. Katsomossa on varmasti joitakin tuttuja, josta saamme boostia. Kaiken lisäksi nyt osui makea sää kohdalle, joten viikosta tulee kiva, Eckhardt uskoo.

Eckhardtin mukaan EM-joukkueella on suomalaisille maajoukkueille tuttu tavaramerkki – hyvä ja vahva joukkuehenki.

– Lyömme palloa pitkälle ja olemme hitsautuneet hyvin yhteen. En tiedä, onko meillä olennaisesti mitään vahvuuksia, vaan olemme vain vahva jengi.

Joukkuehenki korostuu varsinkin kolmen viimeisen päivän aikana reikäpeleissä.

– Joukkuehenki on tärkeä asia. Kaksi ensimmäistä päivää ovat enemmän henkilökohtaisia joukkuekilpailun sisällä. Jokainen pelaa oman lyöntipelikierroksen ja sen jälkeen mennään reikäpeleihin pelaamaan joukkueena. Lyöntipelissäkin ajatellaan tietysti joukkuetta, mutta silloin pitää keskittyä siihen, että saa oman tuloksensa mahdollisimman alhaiseksi, Eckhardt kertoo. (HäSa)

Golfin joukkueiden EM-kilpailut alkavat Linna Golfissa tiistaina kello 8.30.

Asiasanat

Päivän lehti

20.9.2020

Fingerpori

comic