fbpx
Uutiset

Suora puhelinyhteys hautausmaan uumeniin

Telekommunikaation vinha kehitys johtaa ajoittain makaaberinkin kuuloisiin sovelluksiin. Eräs erikoisimmista virityksistä on saksalaismiehen puhelininnovaatio, jolla kuolleita läheisiään kaipaavat voivat puhua vainajille hautausmaan uumeniin.

Osnabrückissa asuvan Jürgen Broetherin keksintö pitää sisällään matkapuhelimen ja hautausmaalle asennettavan vastaanotin- ja kaiutinlaitteen. Kaiutin haudataan maan alle lähelle vainajan arkkua. Broetherin mukaan kaiuttimen volyymi on siinä määrin alhainen, että jutustelu ei kantaudu haudan uumenista maan päälle.

Kaiuttimessa ei ole mikrofonia, joten laitteen mahdollistama kommunikaatio jää väistämättä yksisuuntaiseksi.

Broether, 64, kertoo saaneensa idean käydessään oman, vuonna 1998 äitinsä haudalla kertomassa hänelle kuulumisiaan. Hänen mukaansa monilla ihmisillä on tapana puhella hautausmaalla vainajille, mitä puhujat joutuvat kuitenkin hieman häpeilemään.

– Minun puhelimellani tunnelma on täysin toisenlainen. Ja sillä voi soittaa vaikka keskellä yötä, kun hautausmaan portit ovat kiinni, Broether kertoo.

Broetherin patentoima hautapuhelinjärjestelmä on ollut myynnissä joulukuusta alkaen. Tähän mennessä keksijä on myynyt kolme hautapuhelinjärjestelmää.

Hintaa laitteistolla on 1 495 euroa. Tällä hinnalla hautapuhelin toimii Broetherin mukaan 200 keskustelutuntia. Laitteiston paristojen uudelleenlataaminen maksaa 730 euroa.

Laitteiston voi palauttaa ensimmäisen käyttövuoden jälkeen, jolloin asiakas saa 50 euron hyvityksen.

STT

Nettitreffeille oman puolison kanssa

Jordanialaiselle avioparille kävi köpelösti, kun puolisot ryhtyivät salaa etsimään uutta romanssia internetistä. Puolisot päätyivät nimittäin nettitreffeille toistensa kanssa, kertoo Jordanian valtion uutistoimisto Petra.

Salanimien taakse verhoutuneet Bakr Melhem ja hänen vaimonsa Sanaa tapasivat toisensa internetin keskustelupalstalla. Bakr käytti palstalla nimeä Adnan, kun taas Sanaa käytti nimeä Jamila, joka tarkoittaa arabian kielessä kaunista.

Kohtaaminen johti kolme kuukautta kestäneeseen viestien vaihtoon ja jopa avioitumissuunnitelmiin. Pelkkä virtuaalirakkaus ei kuitenkaan riittänyt pariskunnalle, ja he päättivät lopulta tavata henkilökohtaisesti.

Pohjoisjordanialaisen Zarqan kaupungin linja-autoasemalle sovittu tapaaminen oli molemmille osapuolelle melkoinen järkytys. Bakr ilmoitti välittömästi haluavansa erota Sanaasta.
Vaimo puolestaan ehti syyttää miestään valehtelijaksi ennen kuin pyörtyi netti-ihastuksensa todellisen henkilöllisyyden järkyttämänä.

STT

Kummituskuski karautti videovuokraamoon

Kun nelivuotiaan michiganilaispojan alkoi tehdä mieli uutta videopeliä, hän ei jäänyt turhia aikailemaan, vaan karautti lähimpään videovuokraamoon äitinsä autolla. Toimeliaan nuorenmiehen automatka päättyi kuitenkin kolarointiin ja poliisin väliintuloon.

Michiganissa sijaitsevan Sandlaken poliisiviranomainen kiinnitti perjantaiyönä huomiota valtatiellä etanan vauhtia ja ilman valoja körötelleeseen henkilöautoon.

Poliisi epäili ensin kuljettajan olevan juovuksissa, mutta päästyään lähemmäksi autoa hän huomasi, ettei ajoneuvossa näyttänyt olevan kuljettajaa ensinkään. Poliisi luuli hetken aikaa, että auto oli lähtenyt itsekseen karkuun läheiseltä huoltoasemalta, kunnes menopeli äkkiä määrätietoisesti kääntyi asuinalueen parkkipaikalle.

Parkkipaikalla auto törmäsi pysäköityyn autoon, lähti peruuttamaan ja törmäsi takana tulleeseen poliisiautoon. Vasta tässä vaiheessa poliisi huomasi, että auton ratissa oli nelivuotias nuorimies.

Poliisin kysyessä pojan matkasuunnitelmista tämä kertoi olevansa palaamassa noin 400 metrin päässä olleesta videovuokraamosta, joka hänen suureksi harmikseen oli ollut kiinni.

Poliisi piti pojan autoilua sangen vaarallisena, sillä kaasupoljinta painaakseen pojan piti sukeltaa kojelaudan alle, eikä voinut samaan aikaan katsoa mihin auto oli menossa. Pojan äiti oli autoiluretken aikana kotona sikeässä unessa.

STT

Hampaiden harjaaminen pitää liikakilot kurissa

Liikakilojen kurissa pitämiseen on löytynyt uusi keino – hampaiden harjaaminen. Japanilaistutkimuksen mukaan purukaluston aktiivinen puhtaaksi jynssääminen korreloi hämmästyttävästi hoikan ruumiinrakenteen kanssa.

Tohtori Takashi Wada Tokion Jikei-yliopistosta tutki 14 000 ihmisen päivittäisiä tapoja ja huomasi, että kaikista hoikimpia ovat ne, jotka rassaavat leukaperiään jokaisen aterioinnin jälkeen. Ylipainoiset miehet sen sijaan saattavat olla kokonaisen vuorokauden harjaamatta hampaitaan.

Tohtori Wada kuitenkin korostaa, että itse hampaiden harjaaminen ei ole olennaisesti kaloreita polttava tapahtuma. Pikemminkin korrelaatio hampaiden harjaamisen ja painon välillä johtuu siitä, että taajaan purukalustoaan puhdistavat pitävät muutenkin huolta ulkoisesta olemuksestaan.

Vaikka kausaalisuhde hampaiden harjaamisen ja ylipainon välttämisen välillä onkin peräti mutkikas, tohtori Wada suosittaa, että kansalaisten hammaskaluston puhtaanapitoa kannustettaisiin, sillä tällä tavoin voidaan vähentää myös ylipainoa.

STT

Menot