Uutiset

Suoritukset hivelivät silmää

Hämeenlinnan Voimisteluseuran isännöimät rytmisen voimistelun luokkakilpailut voimisteltiin loppuun sunnuntaina. Sunnuntaina ohjelmassa olivat 1. ja 3. luokan kilpailut.

1. luokassa oli mukana kaikkiaan 90 voimistelijaa. Luokan voittoon taiteili Suomalaisen Voimisteluseuran Stina Parri pistein 9,258. Olarin Voimistelijoiden Emilia Peltonen (8,942) oli toinen ja Elisen Linnea Haikarainen (8,600) sijoittui kolmanneksi.

HämVs:n Siiri Saksa voimisteli pisteet 7,233 ja sijoittui sijalle 32. Hämeenlinnan toinen voimistelija 1. luokassa oli Ida Kotonen (6,975), joka sijoittui sijalle 45.

Suomen Voimisteluliiton rytmisen voimistelun lajipäällikkö Emma Kurki oli tuomaroimassa kilpailuja, ja 1. luokan suoritukset hivelivät lajipäällikön silmää.

– Tämä oli kauden päätöskilpailu, ja kaikki ovat kehittyneet hyvin. Hämeenlinnalaisten näkökulmasta katsottuna tytöt voimistelivat hienosti, sillä tämä oli heille ensimmäinen iso kilpailu, Kurki kertoi.

Nykyisestä lajipäällikön työstään huolimatta Kurki vaikuttaa edelleen aktiivisesti Hämeenlinnan Voimisteluseuran arjessa. Ennen liiton virkaansa Kurki työskenteli HämVs:n päävalmentajana.

– Olen meidän uusien venäläisvalmentajien apuna käytännön asioissa, en enää niinkään valmennuspuolella, sujuvaa venäjää puhuva Kurki jatkaa.

Lähitulevaisuuden haasteista Kurki nosti esiin tammikuussa muuttuvat rytmisen voimistelun säännöt.

– Nyt alkaa iso urakka uusien ohjelmien suunnittelussa, jotta ne vastaavat uusia sääntöjä. Vanhoja ohjelmia pitää myös päivittää uusien sääntöjen mukaisiksi, Kurki sanoi.

3. luokan voitto Turkuun

Turun Liikuntaseuraa edustava Elli Virtanen oli taitavin 3. luokan kilpailussa. Virtanen keräsi vapaa-, naru- ja vanneohjelmista yhteensä 28,125 pistettä. Hopeaa sai Elise Vantaan Iida Lohi, joka keräsi yhteispisteet 27,950. Pronssille ylsi Elisen Sara Dahl pistein 27,267.

Olesja Stenholm (24,450) oli parhaana hämeenlinnalaisena sijalla 17. Pykälää heikommalle sijalle tuli Miina Manderbacka (24,375). Muista HämVs:n voimistelijoista Riina Juurakko (22,567) oli 29. ja Matilda Vanamo (21,742) sijalla 33.

Vanneohjelmastaan kotiyleisöltä raikuvat aplodit saanut Juurakko nautti kilpailemisesta.

– Meillä oli tosi hauska päivä. Vanneohjelma oli paras, 5-vuotiaasta asti voimistellut Juurakko totesi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic