Uutiset

Super Frido Riihimäki Grand Prix’n juhlittu voittaja

Riihimäen raviradalla ajettiin sunnuntaina kesäravikauden kovatasoisimmat ravit. Perinteikäs Riihimäki Grand Prix palasi Riksun ravien pääkilpailuksi 21 vuoden tauon jälkeen.

Ensimmäinen Riihimäki Grand Prix ajettiin vuonna 1973 ja vuonna 1977 aikansa supertamma Charme Assendal veti Riihimäen kaviouralle noin 6 000 katsojaa. Riihimäki Grand Prix houkutteli jälleen paikan päälle mukavasti yleisöä ja maksaneita katsojia oli 1749.

Riihimäki Grand Prix oli rajattu 4–5-vuotiaille lämminverisille. Elitloppet-viikonloppuna Solvallassa 11,8 tuloksen hurjastellut Super Frido oli startista nopein. Reilu kierros ennen maalia Tommi Kylliäinen kierrätti Inverigon Super Fridon rinnalle ja viimeisellä takasuoralla Super Frido ja Inverigo tekivät eroa muuhun joukkoon.

Loppusuoralla nähtiin hieno taistelu voitosta. Inverigo oli jo hieman ohitse Super Fridosta, mutta Seppo Markkulan ohjastama ja Markku Niemisen valmentama Super Frido vastasi loppumetreillä uudelleen. Maaliin viisivuotiaat oriit tulivat rinta rinnan ja maalikameran kuvan suurennoksesta voittajaksi saatiin Super Frido. Voittoaika oli 14,7a/2100m ja voitosta Super Frido kuittasi 3.000 euroa.

– Se oli tiukka matsi. Tommin hevonen oli jo välillä ohi. Käytimme hyvällä lähtijällä startin hyödyksi. 1200 jäljellä Super Frido alkoi hieman painamaan ohjille ja se taisi olla hieman lopusta pois, Seppo Markkula tuumi voittojakehässä.

Pyrypolun Dumdum juhlalähdön ykkönen

Riihimäen raviseura täyttää 85 vuotta kuluvana vuonna ja suomenhevosten kovin lähtö ajettiin raviseuran juhlalähtönä.

Loppilaisen Jari Nylundin Siron Veijari johti joukkoa maalisuoran alkuun saakka, mutta loppusuoralla voittotaisteluun rynnivät kahdelta takamatkalta startanneet Köppinen ja Pyrypolum Dumdum. Kuninkuuskilpailussa viime vuonna esiintynyt Köppinen ei pystynyt vastaamaan selässään liftanneen Pyrypolum Dumdumin loppurutistukseen. Mikko Huttusen ohjastaman 13-vuotiaan ruunan voittoajaksi kirjattiin 25,3/2140m.

– Meidän juoksu meni tosi hyvin. Seurasimme Köppistä koko matkan ja saimme hyvää vetoapua. Loppusuoralla pystyimme vielä ohitukseen, Mikko Huttunen kertoi.

Arctic Bullet palaamassa kuntoon

Riihimäen raveissa nähtiin myös kovaluokkainen nelivuotias Arctic Bullet. Viime vuonna Uudenmaan Upein kolmivuotiskilpailun voittaja otti joukon komentoonsa heti lähdöstä. Harri Koivunen kierrätti Magnatin Arctic Bulletin rinnalle ja viimeisellä takasuoralla muut putosivat kaksikon vauhdista. Loppusuoralla Hannu-Pekka Korven aktiivisesti kannustama Arctic Bullet irtosi omille teilleen ja voitti ajalla 15,7a/2100m.

– Hevonen petrasi viime startista. Saimme tämän terveeksi ja se parantaa pikku hiljaa. Arctic Bullet on laiska mato, joka ei tee itse yhtään ylimääräistä, Hannu-Pekka Korpi totesi hymy huulillaan.

Hyvätasoisen T4-pelin neljäs voittaja oli Tommi Kylliäisen Assuluto. Assoluto ampui lähdöstä johtoon ja vastasi varmasti rinnalle kiertäneelle Windy Atlakselle. Voittoaika oli 16,0a/2100m.

Tammasarjassa Antti Teivainen kannusti Ciprianin 2000 euron arvoiseen yllätysvoittoon ohi johtaneen Natural Tanin ajalla 17,3/2100m. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic