fbpx
Uutiset

SuPer keskeyttää työtaistelutoimenpiteensä – "Sopimalla saadaan parempaa kuin riitelemällä"

SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola toivoo kiistan osoittaneen kolmikantaisen valmistelun arvon.
Lähi- ja perushoitajia edustava ammattiliitto SuPer keskeyttää kaikki työtaistelutoimensa kiistassa irtisanomisten helpottamisesta.

Lähi- ja perushoitajia edustava ammattiliitto SuPer keskeyttää kaikki työtaistelutoimensa liittyen henkilöperusteisen irtisanomisen helpottamisesta syntyneeseen kiistaan.

– Sopimalla saadaan parempaa kuin riitelemällä. Hyvä että tämä vihdoin todettiin, SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola sanoo tiedotteessa.

Paavola viittaa siihen, että pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on luvannut, että uuteen ehdotukseen irtisanomislaista liittyvät soveltamisohjeet käydään läpi kolmikantaisesti työmarkkinajärjestöjen kanssa.

– On hyvä, että hallitus huomasi sen, että närää aiheuttavat juuri pykälän perustelut. Vasta perustelut kertovat, miten oikeuskäytäntö toimii. Toivon että tulevaisuudessa, kun muutoksia tulee enemmän, ymmärretään kolmikannan toimivuus, Paavola sanoo.

SuPeriin kuuluu reilut 90 000 jäsentä. Heitä työskentelee sekä julkisella että yksityisellä sektorilla.

Hallitus julkaisi torstaina uuden ehdotuksensa henkilöperusteisen irtisanomisen helpottamiseksi. Uudistusta ei enää rajattaisi koskemaan vain alle kymmenen työntekijän yrityksiä. Irtisanomisperusteissa on jatkossa huomioitava työntekijöiden lukumäärä ja työnantajan ja työntekijän olosuhteet.

Hallitus lupaa yhä lyhentää irtisanottavan karenssiaikaa 90 päivästä 60 päivään, kun työnantaja on päättänyt työsuhteen työntekijästä johtuvasta syystä. Lisäksityöttömien aktiivisuuden osoittamisen eli niin sanotun aktiivimallin toimivuutta pohditaan uudelleen.

Menot