fbpx
Uutiset

Superlupaus Kotkaniemi iski maalin Montrealin NHL-joukkueen harjoitusottelussa

Tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa pelatuissa jääkiekon NHL:n harjoitusotteluissa nähtiin useita suomalaisonnistujia. Yksi heistä oli Montrealista pelipaikkaa tavoitteleva 18-vuotias Jesperi Kotkaniemi, joka laukoi joukkueensa 3-1-maalin New Jerseyn verkkoon. Täysosuma jäi ottelun viimeiseksi.

Kotkaniemi sai suorituksestaan kovat suosionosoitukset yleisöltä.

– En ole koskaan kuullut tuollaista ääntä. Se oli melko uskomatonta, Kotkaniemi tuumi Montrealin verkkosivuilla.

Montreal varasi Kotkaniemen kesällä varaustilaisuuden kolmantena pelaajana. Kotkaniemen ja muiden tulokkaiden leiri päättyi viime viikolla, ja sen jälkeen alkoi joukkueen varsinainen harjoitusleiri.

– Olen nähnyt hänen pelaamisessaan ison muutoksen tulokasleiristä lähtien. Hän on kehittynyt joka päivä. Se on hyvä merkki, sanoi Montrealin valmentaja Claude Julien.

Porin Ässät odottaa hyökkääjälupauksen palaavan Suomeen harjoitusleirin ja -otteluiden jälkeen.

Montrealin Artturi Lehkonen jäi pisteittä New Jersey -ottelussa, mutta hänen plus-miinuslukemansa oli +2. Antti Niemi torjui ottelusta puolet. Hänelle kertyi kahdeksan torjuntaa ja yksi takaiskumaali.

Nashvillen Juuse Saros torjui 24 kertaa, kun hänen joukkueensa nollasi Floridan 5-0. Patrik Laine nappasi syöttöpisteen Joe Morrow’n voittomaaliin, kun Winnipeg kukisti Minnesotan 2-1. Myös Winnipeg-puolustaja Sami Niku saalisti yhden syöttöpisteen.

Mikko Koskinen torjui Edmontonin maalilla kaksi erää, kun Oilers voitti Calgaryn 7-4. Koskinen torjui 16 laukausta ja antautui kolme kertaa. Calgarystä pelipaikkaa tavoitteleva puolustaja Juuso Välimäki nappasi yhden syöttöpisteen.

https://www.nhl.com/canadiens/news/postgame-jesperi-kotkaniemi—that-smile-says-it-all/c-300203064

Asiasanat

Menot