Uutiset

Superpesis jäi vielä haaveeksi

Hämeenlinnan Paukun naisten joukkueen mainio kausi päättyi keskiviikkona Vihdissä Superpesiksen kolmannessa karsintaottelussa tappioon. Vihdin Pallo piti pintansa ja säilytti pääsarjan paikkansa. Se kukisti Paukun 1–0 (8–2, 1–1) ja oli ottelusarjassa parempi voitoin 3–0.

Ykköspalkittu Marjukka Mäkinen, kakkospalkittu Senni Korhonen ja jokeripelaaja Jonna Luopa löivät Paukun juoksut. Kotiin juoksivat Sanni Järveläinen, Eveliina Vartiainen ja Ellinoora Ojala.

Vihdin parhaan pelaajan palkinnon sai kolme juoksua lyönyt jokeri Emma Tapanen.

Paukku lähti kauteen Ykköspesiksen tulokkaana. Se ylsi sarjassa kolmanneksi ja pääsi yrittämään ylöspäin. Superpesiksen jumbo Vihti oli kuitenkin vähän parempi. Joka karsintaottelussa Paukulla oli mahdollisuutensa, mutta voitto jäi ottamatta. Keskiviikkona Vihti oli ensimmäisellä jaksolla ylivoimainen, mutta toinen oli tiukka.

– Tämä oli kuin edellisen ottelun toisinto. Ensimmäisellä jaksolla hermoilimme ja annoimme pari helppoa pinnaa vastustajalle. Toisella jaksolla saimme Vihdin parhaat pelaajat kuriin. Ei vaan saatu tehtyä riittävästi juoksuja, sanoi Paukun pelinjohtaja Toni Ojala.

Hän ei lähtenyt selittelemään mitään.

– Olimme lähellä, mutta kuitenkin hyvin kaukana. Kolme peliä pelattiin ja Vihti voitti niistä jokaisen. Se oli parempi joukkue tässä sarjassa.

Paukun kauden koko kuvaan Ojala oli syystäkin tyytyväinen.

– Yksilöt kehittyivät – nuoret ja kokeneet pelaajat – ja joukkueena kehityttiin.

Ojala kehui myös Paukun yhteistyötä Janakkalan Janan kanssa. Hän oli myös iloinen, kun Paukku sai ensimmäisessä karsintaottelussa loukkaantuneen Teija Heiskasen lainalle Tampereelta. Pelinjohtajan mielestä tulevaisuuskin vaikuttaa valoisalta.

– Mikä ettei Hämeenlinnassa voitaisi pelata naisten Superpesistä. Sitä en kuitenkaan tiedä, onko nousun aika vuoden päästä vai joskus myöhemmin. Nousu kuitenkin vaatii lisää eurojakin. Pelkkä Superpesiksen lisenssikin maksaa 20 000 euroa.

Tilausta Hämeenlinnassa kuitenkin olisi pääsarjan pesäpallojoukkueelle.

– Meillä oli naisten Ykköspesiksen paras yleisökeskiarvo ja viime sunnuntain karsintaottelussa oli paikalla lähes 500 katsojaa, Ojala tuumi. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

7.4.2020