Uutiset

Supersankari Ringo Starr

The Beatlesin rumpalina maailmanmaineeseen jo yli 40 vuotta sitten kohonnut Ringo Starr tekee uuden aluevaltauksen. Ringo alkaa seikkailla sankarimaisena animaatiohahmona.

Ensin supervoimat omaavan rumpalin seikkailuista julkaistaan 60 tai 90 minuuttia pitkä dvd, mutta myöhemmin Super-Ringo on tarkoitus ujuttaa niin tv-sarjaksi kuin valkokankaan sankariksikin.

Ringo Starr luovuttaa animaatiohahmolleen äänensä. Vuosien 1965-1967 tv:n animaatiosarjassa The Beatles Ringona puhui Lance Percival, vuonna 1968 piirroselokuvassa Yellow Submarine puolestaan Paul Angelis. On Ringo itsekin toki päässyt ”ringoa” puhumaan. Näin tapahtui Simpsonit-jaksossa vuonna 1991.

Ringo Starr osallistuu myös supersankari Ringosta kertovan animaation musiikin luomiseen.

– Olen ollut työstämässä uutta levyä, joten minulla on nyt paljon ideoita, ex-Beatle luonnehtii tulevaa soundtrackia.

STT-Reuters

Sting palaa kouluun

Entinen opettaja Sting palaa opinahjoihin. Tosin vain kiertueen merkeissä. Stingin 1. huhtikuuta alkava turnee Yhdysvalloissa kattaa 12 esiintymistä yliopistojen tiloissa ja seitsemän muilla areenoilla.

Kiertueella, joka on saanut Stingin vuonna 2003 julkaistujen muistelmien mukaan nimen The Broken Music Tour, esittelee Stingin viime vuosiin verrattuna sangen riisutun keikkakokoonpanon. Stingiä ja hänen bassoaan säestää ainoastaan kaksi kitaristia ja rumpali.

– Olin valmis muutokseen. Omaksumaan taas idean kitaravetoisen musiikin esittämisestä ja konsertoimisesta yliopistoissa. Se on jotain sellaista, mitä en ole tehnyt Policen aikojen jälkeen, Sting, 53, toteaa.

Sting on myynyt soolona ja Police-yhtyeen kanssa yhteensä noin 95 miljoonaa albumia.

STT-Reuters

En etsi valtaa loistoa soi kännyköissä

Viime joulun aikaan oli mahdollista ensi kertaa tilata kännykkäänsä Kauneimpien joululaulujen soittoääniä. Suosituin soittoääni oli En etsi valtaa loistoa.

Moni tilasi matkapuhelimeensa myös tunnarit Maa on niin kaunis sekä Joulukirkkoon.

Tarjolla oli 11 sävelmää Suomen Lähetysseuran julkaisemasta Kauneimmat joululaulut -vihkosesta.

Joululauluja tilattiin soittoääniksi kaikkiaan yli 11 000 kappaletta. Hankkeen tuotto käytetään Lähetysseuran kohteisiin muun muassa Thaimaassa, Israelissa, Angolassa ja Senegalissa.

STT

Jäljityslentokone omenaa syövän kuskin perässä

Jos puhutaan hyttysten ampumisesta tykillä, Britanniassa on koettu tapaus, johon määre istuu jokseenkin hyvin. Poliisi hälytti jäljityslentokoneen, helikopterin ja videointiauton jahtaamaan naista, joka autoa ajaessaan söi omenaa.

Tapaus johti myös pitkälliseen oikeusjuttuun, kun omenanpopsija Sarah McCaffery kiisti syytteen liikenteen vaarantamisesta.

Lopulta oikeus päätti, että poliisilla oli oikeus määrätä omenansyönnistä ratissa 60 punnan (noin sata euroa) sakko.
Omituinen takaa-ajo tapahtui Koillis-Englannissa joulukuussa 2003.

– Tuntuu vitsiltä, että poliisi vaivautui panostamaan juttuun näin paljon, 23-vuotias McCaffery äimisteli The Sun -lehdelle sunnuntaina.

Hän korosti ajaneensa turvallisesti ja molemmat kädet ratissa kohtalokkaan omenansyönnin ajan. Poliisi, yleinen syyttäjä ja lopulta tuomioistuin olivat eri mieltä.

STT-Reuters

Päivän lehti

9.7.2020