fbpx
Uutiset

Suru tuli lähelle myös Kalajoen kaupunginjohtajan perhettä – tragediassa menehtyi kaksi veljestä

Kalajoen viimeöinen onnettomuus on koskettanut läheltä myös kaupunginjohtaja Jukka Puoskarin omaa perhettä. Koko kaupunki on surun murtama, hän sanoo. Seurakunnan työntekijät olivat paikalla yöllä viemässä suruviestiä koteihin. Kalajoen kirkko on tänä iltana auki kello 17–20 hiljentymistä ja rukousta varten.
Onnettomuus sattui lähellä Tyngän kylää. Tynkä sijaitsee Kalajoen keskustasta noin yhdeksän kilometriä Ylivieskan suuntaan. Kuva on otettu aamulla onnettomuuspaikalta.

Kolmen nuoren traaginen menehtyminen rajussa ulosajossa Kalajoella koskettaa syvästi Kalajoen kaupunginjohtajaa Jukka Puoskaria.

– Koko kaupunki on surun murtama, Puoskari sanoo puhelimessa ääni murtuneena.

Onnettomuus on koskettanut läheltä kaupunginjohtajan omaa perhettä, mutta sen enempää hän ei halua julkisuuteen kertoa.

Kaupunginjohtaja välittää syvän osanoton tragediassa menehtyneiden paikkakuntalaisten poikien omaisille.

Kaksi kuolleista pojista oli veljeksiä

Kalajoella Pohjois-Pohjanmaalla sattuneessa rajussa ulosajossa viime yönä menehtyneet kolme nuorta olivat kaikki poikia.

Päivystävä tutkinnanjohtaja Jan Sormunen vahvistaa Lännen Medialle että kaksi menehtyneistä on veljeksiä: syntyneet vuosina 2000 ja 2001, eli kuljettaja ja kyydissä ollut matkustaja.

Henkilöautossa oli kaikkiaan neljä nuorta miestä, joista kaikki ovat syntyneet 2000-luvulla. Ainoastaan kuljettaja oli täysi-ikäinen. Hän oli syntynyt vuonna 2000. Kuljettaja menehtyi onnettomuudessa.

Muut menehtyneet kaksi nuorta miestä olivat syntyneet vuonna 2001. He olivat noin 17-vuotiaita.

Ulosajon syytä ei vielä tiedetä. Jan Sormusen mukaan syy selviää paikkatutkinnasta ja sen jälkeen, kun henkiin jäänyttä nuorta on päästy puhuttumaan. Takapenkillä ollut nuori saatiin irrotettua ajoneuvosta, ja hänet toimitettiin vakavasti loukkaantuneena sairaalaan.

STT uutisoi, että yksi turma-autossa olleista, takapenkillä henkensä menettänyt matkustaja, ei käyttänyt turvavyötä.

Kalajoen kirkko avoinna tänä iltana

Kalajoen seurakunnan kirkkoherra Kari Lauri kertoo, että seurakunnan työntekijät olivat paikalla yöllä viemässä suruviestiä koteihin.

Kaupunginjohtaja Jukka Puoskari toteaa, että perheille ja lähiomaisille annettiin kriisiapua heti.

– Myös jatkossa kaikki mahdollinen apu annetaan heille.

Kari Laurin mukaan Kalajoen kirkko on tänä iltana auki kello 17–20 hiljentymistä ja rukousta varten. Seurakunnan työntekijät ovat tavattavissa.

– Ensi viikon puolella todennäköisesti tiistai-iltana järjestetään suruhartaus, joka on kaikille avoin. Suru koskettaa laajasti ihmisiä Kalajoella.

Laurin mukaan seurakunta on yhteydessä kouluihin heti maanantaina.

Menot