Uutiset

Surunvalittelukirjaan kertyi kolmisensataa nimeä

Norjan terrori-iskun uhrien muistoksi avattuun surunvalittelukirjaan kirjoitti lopulta terveisensä reilut kolmesataa hämeenlinnalaista. Lukema on hieman pienempi kuin vielä viime viikolla arvioitiin.

Hämeenlinnan Pohjola-Nordenin puheenjohtaja Terttu von Weissenberg ihmettelee, miksei Hämeenlinnan kaupungin ylin johto käynyt kirjoittamassa Kastellissa sijainneeseen kirjaan omia terveisiään.

-Nolottaa. Eivätkö johtajien sihteeritkään ole huomanneet surunvalittelukirjaa lehdestä tai radiosta, kummastelee Weissenberg.

-(Juha) Isosuokin on minun vanha oppilaani. Olisin olettanut edes hänen kirjoittavan nimensä. Paha mieli tällaisesta tulee, kun yritetään ylläpitää pohjoismaista yhteistyötä.


Koko johto yhtaikaa lomalla

Kaupungin johdon terveisten puuttumiseen on kuitenkin syynsä: kesäloma. Sekä kaupunginjohtaja Tapani Hellstén että apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo pitivät lomansa yhtä aikaa. Siksi surunvalittelukirjasta ei ollut edes tietoa.

Isosuo on reissannut ympäriinsä, eikä ole ehtinyt seurata paikallisuutisia. Molemmat palaavat töihin tänään maanantaina.

-Ei tässä ole kyse mistään kannanotosta. Jos kirjoittaminen on vielä mahdollista, osallistumme kirjaan ilman muuta, toppuuttelee Hellstén.

Muutoin hämeenlinnalaiset ovat olleet aktiivisia. Weissenberg kertoo, että kirjaan on raapustettu muun muassa virsiä ja runoja. Myös ulkomaalaiset ovat halunneet lähettää omat terveisensä.

Suruvalittelukirja lähetetään Norjan suurlähetystön kautta Hämeenlinnan ystävyyskuntaan Baerumiin, joka sijaitsee aivan Oslon vieressä, sen länsipuolella. (HäSa)