Uutiset

Susanna Granroth ja Anatevka uusivat gp-voittonsa Ypäjällä

Janakkalan Susanna Granroth ja Anatevka nousivat toiseen perättäiseen voittoonsa esteratsastuksen gp-sarjassa. LähiTapiola Grand Prix´n toinen osakilpailu ratkesi Ypäjän Derby-kentällä sunnuntaina vasta viimeisen radan viimeisellä esteellä, jonka Granroth ylitti yli kolme sekuntia Ypäjän Jukka Rantasta ja Cadanzia nopeammin. Ainoastaan kärkikaksikko selvitti molemmat kierrokset 145 senttimetrin tasolla puhtaasti.

– Uusinnassa ei hirveästi tullut nollia, lähdin ratsastamaan puhdasta rataa ja se ratkaisi tällä kertaa. Yritin liikkua tasaisessa rytmissä koko matkan, tehdä sopivan pienet tiet eikä mitään hullua, Granroth kertoo ratsastusliiton tiedotteessa ja kehuu kilpailun puitteita.

– Vaikka nurmikenttä tuo omat haasteensa, rata oli kiva ja tekemistä riitti

Ratsukko voitti myös sarjan ensimmäisen etapin Järvenpäässä kolme viikkoa sitten, ja on lähellä tuhannen euron Tripla-pottia, jolla palkitaan kolme osakilpailuvoittoa sarjassa saavuttanut ratsastaja.

– Tavoitteena on gp-sarjan voitto, muita tavoitteita ei ole laitettu.

Granroth valmentautuu Sanna Backlundin tallilla, missä hän työskentelee myös ratsuttajana. Anatevka löytyi hänelle Hollannista harjoitusmatkalla helmikuussa.

Yleisö hurrasi Ypäjän Ratsastajia edustavan Rantasen laukatessa maaliin ruunalla Cadanz puhtaan ja nopean suorituksen jälkeen.

– Meillä oli vähän huono lähtöpaikka toisen kierroksen alussa. Se ei ollut ratana kovin vaikea, eikä siinä ollut mahdollisuutta oikaista missään. Minun hevoseni näyttää nopealta, mutta sen laukka pomppii vähän paikallaan, kun taas Suskin hevosen laukka etenee nopeammin. Olen hevoseen todella tyytyväinen, Rantanen sanailee.

Rantasella on oma talli noin kilometrin päässä kisapaikalta. Pitkän linjan kilparatsastaja toimii nykyään hevoskuljetusalan ammattilaisena.

Kolmanneksi kiri hämeenlinnalainen Petri Korhonen orilla Ingliston Wicker. Ratsukko otti yhden pudotuksen toisella kierroksella, ja nousi kolmanneksi kovalla ajalla, jolla se olisi kyennyt päihittämään Rantasen.

– Olen todella tyytyväinen, vaikka lähdin huonosti toiselle kierrokselle. Kolmetoistavuotias ori on kehittynyt hirveästi, tuntuu että se on täyttä rautaa. Se on todella terävä radalla ja sen parempi mitä kovempaa mennään, ratsastaja hymyilee.

Ypäjällä ratsastettiin kolmen päivän aikana lähes 800 lähtöä. Gp-sarja jatkuu 17. kesäkuuta Tampereella ja huipentuu syyskuussa Laakson ratsastusstadionilla Helsingissä.

Asiasanat

Päivän lehti

8.7.2020