Uutiset

Susanna Granroth otti kaksoisvoiton Salossa

Janakkalalainen Susanna Granroth osoitti Salossa esteratsastuksen LähiTapiola GP -sarjassa, että muilla ei ole asiaa sarjan kärkitiloille. Hän voitti jo neljännen perättäisen osakilpailun neljästä mahdollisesta, tällä kertaa kaksoisvoitolla.

Anatevka otti ykköstilan puhtaalla pelillä, Baccara oli toinen saatuaan ensimmäiseltä kierrokselta yhden pudotuksen. Seuraavat kaksi sijaa vei Hattel Ridersia Granrothin tavoin edustava Janna Jensen hevosillaan Calbay ja Cool Pleasure VB.

Saksalaisen Marco Hessen suunnittelema rata oli haastava. Ensimmäisen kierroksen 145 senttimetriä korkeat esteet tuottivat pudotuksia lähes kaikille. Vasta 16. lähtijä, Janna Jensen (Calbay), pystyi tekemään virheettömän tuloksen. Viimeisenä lähtenyt Susanna Granroth teki Anatevkalla odotetusti puhdasta jälkeä.

Toisella kierroksella estekorkeus oli 150 cm. Nollakierroksia nähtiin vain kaksi ja molemmat niistä teki Granroth. Hänen voittonsa oli varmistunut jo ennen kuin hän starttasi Anatevkalla luokan viimeisenä.

Granrothin kauden päätähtäin on Grand prix -sarjassa. Hän aikoo osallistua myös kahden viikon kuluttua Hangossa pidettävään osakilpailuun, vaikkei pystykään parantamaan omaa pistemääräänsä, sillä vain kolme parasta osakilpailua otetaan huomioon.

– Ainahan siellä voi olla ottamassa muilta pisteitä pois, hän hymyili palkintojenjaossa.

Myös Jensen säteili tyytyväisyyttä onnistuneen kisan jälkeen.

– Tämän osakilpailun rata oli astetta isompi kuin aiemmissa ja myös teknisesti vaativampi.

Asiasanat