Uutiset

Susanna Lemström päästeli voitosta voittoon kelkkaurilla

Hämeenlinnalaisella Susanna Lemströmillä, 26, on takanaan hyvin sujunut kilpailukausi moottorikelkkailun endurokisoissa. Vasta kaksi kautta kilpaa ajanut Hämeen Safarikelkkailijoiden edustaja voitti kuuden osakilpailun naisten kansallisen sarjan sekä Kiteen kaksipäiväisen sprinttikisan. Kauden kruunasi Kemijärvellä maaliskuun puolivälissä ajetun Giant-kisan (pitkä endurokisa) voitto.

Lemström sai lentävän lähdön kauteen jo syksyllä voittamalla oman luokkansa kolme osakilpailua käsittäneessä kiihdytyskisassa, Sänkicupissa. Janakkalassa, Asikkalassa ja Valkeakoskella ajettuihin kiihdytyskisoihin Lemström osallistui 550-kuutioisella puhallinjäähdytteisellä Ski-Doolla. Endurokisoissa ”Suskin” alla pauhasi 115-hevosvoimainen Lynx 600 E-tec -kelkka.

-Kausi sujui kyllä erinomaisesti. Naisten endurosarjan voitin viidellä voitolla ja yhdellä nelossijalla. Talven arvokkain saavutus oli kuitenkin 270 kilometrin mittaisen kahden päivän Giant-kisan voitto, Lemström muistelee.

Lemström on viihtynyt moottorikelkkojen kyydissä kaksivuotiaasta saakka. Oman kelkan hän sai isältään Jani Lemströmiltä kaksitoistavuotiaana.

-Kilpailemisesta innostuin vasta viime talvena. Ensimmäinen kisani Tuupovaaralla päättyi kuitenkin päin puuta, mutta toisella yrittämällä ylsin jo toiseksi. Kaikkiaan ennätin ajaa ensimmäisellä kaudellani neljä kisaa, Lemström kertoo.


Kutsu kävi Team AS-Poweriin

Lemström ajaa Heikki Koranderin johtamassa Team AS-Powerissa. Hän on seitsemän kuskin tiimin ainoa naiskilpailija.

-Varikoilla on aina mukava tunnelma. Osaamme myös pitää hauskaa ja se taisi olla myös yksi syy, miksi minut valittiin Team AS-Poweriin, Lemström uskoo.

Kelkkailija viihtyy myös hevosten selässä. Hän on ratsastuksen ohjaaja, joka kouluttaa ammatikseen nuoria ratsuja.

Lemströmin mielestä myös moottorikelkan kyyti on melkoista ratsastamista.

-Molemmissa lajeissa on aika paljon samaa – myös nuoret hevoset hyppivät välillä mihin sattuu, Lemström nauraa.

Moottorikelkkailu on suosittu harrastus Hämeenlinnan seudulla. Luvallista kelkkauraakin on tarjolla 420 kilometriä ynnä vesialueet päälle.

Lemströmin menestyminen kelkkakisoissa ei ole yllätys, sillä hän ajaa todella paljon. Jan Lemström laskeskelee tyttärelleen kertyvän talven aikana noin 2 500 ajokilometriä.

-Se on todella paljon, sillä minä ajan 1 000-1 500 kilometriä ja sekin on jo aika paljon, Jan Lemström muistuttaa.

Susanna Lemström harjoittelee myös moottorikelkkojen crossiradoilla.

-Kelkkacrossi on myös hieno laji, vaikka naisille ei siinä omaa luokkaa Suomessa olekaan. Ajoharjoittelun lisäksi meillä on myös paljon erilaisia testejä eri puolilla Suomea. Iskunvaimentajiakin olemme käyneet säätelemässä Kuusamossa saakka, Lemström kertoo. (HäSa)