Uutiset

Susanna Mälkki sai Sibelius-mitalin

Hämeenlinnan Sibelius-seura on luovuttanut Sibeliuksen syntymäkotimitalit kapellimestari Susanna Mälkille ja viulutaiteilija Nikita Boriso-Glebskille. He saivat numeroidut mitalit 39 ja 40.

Numeroimattomat syntymäkotimitalit annettiin balettitanssija Linda Haakanalle, tenori Tuomas Katajalalle ja konserttipäällikkö Marke Vornaselle.

Susanna Mälkille tunnustus annettiin ansiokkaasta työskentelystä kapellimestarina ympäri maailmaa. Mälkki on esittänyt rohkeasti suomalaista ja muiden maiden nykymusiikkia globaaleilla estradeilla.

Belgialais-venäläistä Nikita Boriso-Glebskiä Sibelius-seura kiittää yhdeksi aikamme lahjakkaimmista nuorista muusikoista. Hän voitti viime vuonna kansainvälisen Jean Sibelius -viulukilpailun. Tänä syksynä hän konsertoi myös Verkatehtaalla Hämeenlinnassa.

Hämeenlinnalaislähtöinen balettitanssija Linda Haakana työskentelee Suomen kansallisbaletissa. Hämeenlinnassa asuvaa Tuomas Katajalaa kiitetään uuden polven monipuolisena oopperasolistina. Hän on antanut konserttielämyksiä myös kotikaupunkinsa asukkaille.

Verkatehtaan konserttipäällikkönä ja Hämeenlinnan Sibelius-seuran sihteerinä työskentelevä filosofian maisteri Marke Vornanen sai Sibeliuksen syntymäkotimitalin tunnustuksena monipuolisesta, pitkäjänteisestä, taitavasta ja eleettömän tunnollisesta työstä Hämeenlinnan Sibelius-seuran sihteerinä ja työstä koko kaupungin musiikkielämän hyväksi.


Tunnustuspalkinto Julius Haanperälle

Joka viides vuosi jaettavan nuoren taiteilijan tunnustuspalkinnon saa kontrabasisti Julius Haanperä. Hänen toimintansa monipuolisena kamari- ja orkesterimuusikkona on huomattu jo laajemminkin.

Hämeenlinnan Sibelius-seura näkee, että vakava ja syvä suhtautuminen työhön ja toimiminen innostavana kollegana lupaavat suotuisaa tulevaisuutta esiintyvänä taiteilijana.

Tunnustukset jaettiin Hämeenlinnan Sibelius-seuran juhlakokouksessa säveltäjä Jean Sibeliuksen syntymäpäivänä 8. joulukuuta. (HäSa)