fbpx
Uutiset

Suunnistajilla raskaat MM-katsastukset

Suunnistusliitto “rankaisi” lajin huippuja järjestämällä MM-katsastukset juhannuksena. Maastona oli useiden arvokisojenkin rankka maasto Muuramäki Ruokolahden ja Puumalan rajoilla Etelä-Karjalassa.

Keskimatka suunnistettiin perjantaina ja miesten vauhdikkain oli Paimion Rastin Fredric Portin. Seuraaviksi osasivat Kooveen virolainen Timo Sild, saman seuran Topi Anjala, Kalevan Rastin Hannu Airila, Rajamäen Rykmentin Miika Suominen ja Tampereen Pyrinnön nuori Elias Kuukka. Kisa oli huipputasainen, sillä kuusi parasta olivat 19 sekunnin sisällä.

Pitkä matka eilen toi sitten hankaluuksia valitsijoille, jos tosin hieman selkeyttäkin. 15,1 kilometriä Muuramäen maastoissa sunnuntain helteessä oli monelle liikaa; keskeyttäneitä oli viisitoista. Angelniemen Ankkurin Mikko Siren vahvisti MM-matkaansa keskimatkan kahdeksannen sijan lisäksi nyt ylivoimaisella voitolla. Vauhti ei miehillä päätä huimannut, sillä vain voittaja pääsi alle kahdeksan minuutin kilometrivauhtiin.

Elias Kuukka, keskimatkan kuudes, voinee olla varma Ruotsin matkastaan kakkossijallaan, vaikka aika olikin lähes kolme minuuttia voittajaa hitaampi. Kolmas oli Pellon Ponnen Olli-Markus Taivainen viisitoista sekuntia Kuukasta ja alla keskimatkan yhdeksäs sija. Kokeneet jo ikämiehet Haldenin Jarkko Huovila ja Kooveen Jani Lakanen olivat pitkän neljäs ja viides. Topi Anjala päässee myös MM-matkalle kuudennella sijallaan.

Naisten valinnoista ei tulle päänvaivaa, sillä kuusi ensimmäistä olivat samat molemmilla matkoilla, tosin eri järjestyksessä. Keskimatkan voittanut Pyrinnön Saila Kinni oli toinen myös pitkällä matkalla. Pitkän voitti Halden SK:n Venlavoittaja Anni-Maija Fincke oltuaan kolmas keskimatkalla. Nuorista yllätti Anttolan Urheilijoiden Henna-Riikka Haikonen, pitkän kolmas ja keskimatkan neljäs. Pyrinnön Venla Harju oli viides molemmissa ja Marika Teino samoin kuudes. Keskimatkan kakkonen Keuruun Kisailijoiden Sari Anttonen oli pitkällä neljäs. Jämsän Retki-Veikkojen Merja Rantanen oli keskimatkan kahdeksas eikä lähtenyt pitkälle.

Sprintin katsastus suunnistetaan ensi lauantaina Porvoossa. STT

Asiasanat

Menot