fbpx
Uutiset

Suunnistuspäivä liikutti Miemalan koululaisia

Miemalan ala-asteella kirmattiin torstaina aamupäivällä kartta kourassa. Hämeenlinnan Suunnistajat järjesti koulusuunnistuspäivän, jossa tutustuttiin erilaisilla harjoitteilla lajin perusteisiin.

– Valitsemme vuosittain teemat, joiden parissa tällaisina liikuntapäivinä touhutaan. Sen verran tämä liittyy Sibelius-juhlavuoteenkin, sillä säveltäjän oli luontoihminen. Toinen teema tänä vuonna on suunnistusta salonkikelpoisempi ja musiikillisempi eli tanssi, kertoo Miemalan ala-asteen rehtori Riitta Hietanen.

Hietasen mukaan Hämeenlinnan Suunnistajien väki innostui heti suunnistuspäivän järjestämisestä. Koulu oli jo pari vuotta suunnitellut lajin ottamista mukaan teemapäivään. Lajivalintaa helpotti myös se, että koulun alueesta on valmis pihakartta.

– Meillähän ei tarvitse mennä kauas koulusta päästäkseen metsään. Täällä lapset ovat jo tottuneet metsään ja luontoon yleensäkin. Monet myös harrastavat jo useitakin lajeja, mutta suurin huolihan meillä onkin heistä, jotka eivät harrasta mitään. Koetamme saada heidät aloittamaan jonkin harrastuksen, Hietanen korostaa.

Opettaja Susanna Hentilä kiittelee urheiluseuroja, jotka arkipäivisinkin saavat puuhaväkensä liikkeelle.

– Keskitymme tarjoamaan useita eri lajeja, ja jos harrastus alkaa, niin erikoistuminen lajiin tulisi kuitenkin tapahtua vasta aikaisintaan yläasteella. Suunnistukseen käytämme kaksi päivää, tänään on opetusta ja huomenna päästään sitten metsän puolelle, hän suunnittelee.

Hänen mukaansa on varsin palkitsevaa, jos oppilaat tulevat sanomaan, että “hei ope, tää oli kivaa”.

HlS:n Petri Kuusinen oli suunnitellut kuusi erilaista harjoitusta, muun muassa leimausrata, viuhkasuunnistus, “törpöt” eli suunnan hahmottaminen ja Afrikan tähti, jossa eri rasteilta kootaan leikki rahaa ja lopuksi etsitään itse tähtikin.

– Kyllä tämän onnistuu järjestämään muillekin kouluille seuran resurssien puitteissa. Parhaita kohteita ovat tietysti ne, joissa koulun pihakartta on valmiina, Kuusinen sanoo. HäSa

Asiasanat

Menot