Uutiset

Suunnitellaanko uimahallille uutta liikuntasalia?

Eläkeläisjärjestöissä orastaa toivo, että Hämeensaaren alueella säilyisi jatkossakin liikuntatila, vaikka Hämeenkaari alueelta aikanaan puretaankin. Hämeenlinnan vanhusneuvoston puheenjohtaja Anna-Liisa Torvinen kertoi maanantain lehdessä, että puhetta on ollut uimahallin yhteyteen kaavaillusta liikuntasalista.

Suunnitellaanko Hämeenlinnan uimahallin yhteyteen liikuntasalia, liikuntapalveluiden tilaajapäällikkö Päivi Joenmäki?

– Uimahallin vanha osa odottaa peruskorjausta ja jos rahat saadaan, asiaa ryhdytään ensi vuonna valmistelemaan. Samassa yhteydessä on tarkoitus laajentaa olemassa olevaa tilaa, joka on nyt Tanssi- ja liikuntakeskuksen käytössä. Ulkona olevan vanhan kahvilatilan takia joudutaan oikeastaan miettimään koko uimahallin päätyä.

Tarkoittaako tämä käytännössä jonkinlaisen lisäosan rakentamista uimahallin yhteyteen?

– Se jää nähtäväksi. Lisäosan rakentaminen on mahdollista, mutta se riippuu oikeastaan siitä, mitä vanhalle kahviolle tehdään.

Olisiko myös eläkeläisjärjestöjen mahdollista käyttää tätä uuta jumppatilaa?

– Se olisi tietysti kaikkien käytettävissä. Keskustan liikuntatilat kartoitettiin silloin, kun Hämeenkaaresta puhuttiin. Saaristen koululla on pieni ja juuri rempattu jumppasali, jota voi käyttää iltaisin ja viikonloppuisin. Verkatehtaalla on myös kaksi pientä jumppatilaa. Ne ovat nyt Vanajaveden opiston ja musiikkiopiston hallinnassa, ja täytyy katsoa voisiko sieltä saada vuoroja. Keskustasta pyritään löytämään jumppatilaa eläkeläisille, kun Kaari lähtee.

Eläkeläisiä ei siis olla ajamassa Pullerille?

– Ei ainakaan kaikkea. Toki esimerkiksi parempikuntoiset sekä pelijutut voisivat ollakin siellä. Mutta ei se voi olla ainoa vaihtoehto.

Entäs muut käyttäjät, esimerkiksi tapahtumajärjestäjät? Ketkä Pullerin uuteen halliin pääsevät?

– Täytyy ratkaista se sitten, kun se valmistuu. Kyllähän sinne pyritään sijoittamaan niin paljon toimintaa kuin mahdollista, sillä tilat pyritään saamaan maksimikäyttöön. Tilaa kaivanneet salibandy ja lentopallo sinne menevät automaattisesti. Uuden urheilutalon salistahan tulee sellainen, että sen voi jakaa kolmeen osaan. Kyllähän siellä tilaa on, jos järjestöjä ajatellaan. Tapahtumajärjestämistä täytyy sitten miettiä, että mikä on järkevää ja mikä ei. Meillähän on kuitenkin Verkatehdas keskustassa. (HäSa)