fbpx
Uutiset

Suunnitelmat kiistellyn suurmoskeijan rakentamisesta elävät yhä - "Pohdimme nyt hankkeen rahoitusta"

Pia Jardi on yksi suurmoskejahankkeen takana olevista aktiivisesta.

Helsinkiin suunniteltua suurmoskejahanketta ei ole haudattu lopullisesti, vaikka hankkeen vetäjät peruuttivat hakemuksensa viime vuoden joulukuussa.

– Kyllä se edelleen on suunnitelmissa, mutta erilaisena. Sen vuoksi olemme ottaneet asiassa aikalisän ja pohdimme, millaisena hankkeena sitä voi viedä eteenpäin, suurmoskejahankkeen johtohahmoihin kuuluva Pia Jardi sanoo.

Suurmoskeija- ja monitoimikeskushanketta vetäneet tahot vetivät hakemuksensa pois sen jälkeen, kun hakemus torpattiin Helsingin kaupungin ympäristövaliokunnassa.

Yksi vahva peruste hankkeen epäämiselle oli rahoittamiseen liittyvät epäselvyydet. Moskeijahankkeeseen oli etsitty rahoitusta muun muassa Bahranin kuningaskunnalta, jossa noudatetaan tiukkaa sharia-lakia.

Ulkomailta tuleva rahoitus herätti runsaasti vastustusta aina valtionjohtoa myöten.

Uudet suunnitelmat ulos puolen vuoden kuluttua

Jardin mukaan hankkeen aktiivit pohtivat tällä hetkellä muun muassa sitä, miten moskeijan rakentaminen rahoitettaisiin ja minkä kokoisena hanketta kannattaisi viedä eteenpäin.

– Tällä hetkellä en pysty sanomaan, mikä on lopullinen tulos, mutta näitä asioita olemme pohtineet. Meillä ei ole asian kanssa kiire, joten valmistelemme asiaa huolellisesti, Jardi sanoo Lännen Medialle.

Jardin mukaan päätöksiä tehdään seuraavan puolen vuoden aikana, millaisella suunnitelmalla hanketta aiotaan viedä eteenpäin.

– Teemme päätöksiä asian suhteen seuraavan puolen vuoden aikana. Emme lähde soitellen sotaan, hän sanoo.

Oasis-nimisen hankkeen takana on ollut kolme yhdistä: Suomen muslimiliitto, kulttuuri- ja uskontofoorumi Fokus ja Suomen musliminaiset.

Menot