Uutiset

Suuret velkojat hakevat Talvivaaraa konkurssiin

Talvivaaran suuret velkojat ovat jättäneet yhtiöstä konkurssihakemuksen. Finnvera, Handelsbanken, OP Yrityspankki, Danske Bank ja Nordea jättivät konkurssihakemuksen käräjäoikeudelle keskiviikkona.

Suurten velkojien konkurssihakemus voi merkitä Talvivaaran loppua yhtiönä. Talvivaara on yrityssaneerausmenettelyssä ja saneerauksen selvittäjä jätti tässä kuussa Espoon käräjäoikeudelle saneerausehdotuksen. Suurten velkojien konkurssihakemus merkitsee, että ne eivät hyväksy saneerausehdotusta.

– Yritys voidaan asettaa konkurssiin myös kesken saneerausmenettelyn. Konkurssi on käräjäoikeuden harkinnassa, käräjätuomari Tiina Veranen sanoo.

Yrityssaneerausehdotuksen pitäisi saada velkojien hyväksyntä. Talvivaaran saneerauksen hyväksyntä näyttää vaikealta, jos suuret velkojat vastustavat sitä.

Talvivaaraa konkurssiin hakeneiden rahoitusyhtiöiden saatavat ovat suuret. Nordea-konsernin saatavat kohoavat lähes 150 miljoonaan euroon ja Finnveralla on saatavia lähes 60 miljoonalla eurolla. Danske Bankilta, OP:lta ja Handelsbankenilta jäi yhtiöön kultakin noin 17,5 miljoonan euroa.

Talvivaaran Kaivososakeyhtiö on pörssiyhtiö, joka oli emoyhtiö Talvivaaran kaivostoiminnassa. Kaivostoiminta on siirretty valtion omistamalle Terrafame-yhtiölle. Talvivaaran osakkeen noteeraus Helsingin pörssissä on keskeytetty.  H��Sa

 

Päivän lehti

27.5.2020