Uutiset

Suvi Jyrkiäinen pääsee uuden kilpurin rattiin

Ahveniston Autourheilijoiden 16-vuotias Suvi Jyrkiäinen ajaa seuraavat kaksi vuotta Suomen FTCC-ratasarjaa Mazda 2 -autolla. Merkki on ensi kesänä ensimmäistä kertaa mukana nuorten kuskien V1600-luokassa.

Jyrkiäinen ajoi FTCC-sarjassa jo päättyneellä kaudella ja voitti luokan Paras tulokaskuski -palkinnon.

Hattulalainen Jyrkiäisen perhe ei tee ensimmäistä kertaa tuttavuutta japanilaisen automerkin kanssa, sillä Suvin äiti, vuoden 1991 rallin naisten maailmanmestari Minna Sillankorva, ajoi urallaan Mazdalla.

Parolan lukion ensimmäistä luokkaa käyvä Jyrkiäinen pääsee kurvailemaan uudella autollaan maahantuojan tukemana. Ensi kesän kilparadoille kuljettaja valmistautuu fysiikkaharjoituksilla, ajamalla simulaattorilla ja jäällä ajettavilla erilaisilla autonkäsittelyharjoituksilla.

– Tavoitteenani on nousta ylöspäin ratasarjoissa ja päästä mahdollisesti ajamaan myös ulkomaille. Kaikki tekemiseni tähtää nyt kilpa-autoiluun, Jyrkiäinen suunnittelee.

Nuori kuski odottaa jo innolla ensi kautta.

– Sopimus merkitsee minulle todella paljon, sillä pääsen ajamaan nyt ihan uudella autolla, joka on luokassammekin uusi. Auton kanssa riittää puuhaa jo ennen kauden alkuakin, sillä oma tiimimme rakentaa sen kisakuntoon, Jyrkiäinen kertoo.

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic