Uutiset

Suvi Pulkkinen ui kolme mitalia mastersien MM-kisoissa

Hämeenlinnan Uimaseuraa edustava Suvi Pulkkinen nappasi kolme mitalisijaa Kazanissa uiduissa masters-uimarien eli yli 25-vuotiaiden uimarien maailmanmestaruuskisoissa. 27-vuotias Pulkkinen ui nuorimmassa, 25-29 -vuotiaiden sarjassa. Vanhimmat osallistujat kilpailuissa olivat yli 90-vuotiaita.

Pulkkinen saalisti kisoista kaksi hopeamitalia: 50 metrin rintauinnista sekä 100 metrin vapaauinnista, joista jälkimmäisessä hän ui samalla uuden Pohjoismaiden ennätyksen. Lisäksi Pulkkinen sijoittui pronssille 50 metrin vapaauinnissa ja neljänneksi 50 metrin perhosuinnissa.

– Tavoitteena kisoista minulla oli yksi mitalisija ja se saavutettiin, eli kolmeen MM-mitaliin täytyy olla tyytyväinen, vaikka 50-metriset eivät kulkeneetkaan niin hyvin kuin olisi voinut. Satasen vaparin aika oli mukava yllätys, vaikka etukäteen jo arvelinkin, että se saattaisi kulkea yllättävän hyvin. Oli hienoa päästä osallistumaan ja kokemaan tällaiset kilpailut, nämä olivat ensimmäiset kansainväliset arvokisat joihin osallistuin. Masters-kisoissa tunnelma on aina todella hyvä ja kaikkia kannustetaan, Pulkkinen kommentoi kilpailujaan.

Asiasanat

Päivän lehti

4.4.2020