Uutiset

Suvikumit alle ja seteli hyväntekeväisyyteen

Hämeenlinna

Jonna Leivo kiinnittää kesärengasta paikoilleen, Kaarlo Kanerva maksaa parikymppiä, ja jossain joku yksinäinen nuori saa pykälän helpotusta elämäänsä.

Tällä viikolla koulutuskeskus Tavastian autoalan opiskelijat vaihtavat talvirenkaat kesäisiin hyväntekeväisyyden nimissä.

Leivon lisäksi Kaarlo Kanervan Wolkswagenin kimpussa ovat Emma Keino ja Heidi Raunisto. Renkaanvaihto on heille tuttua puuhaa.

-Ensimmäisenä vuonna ei paljon muuta tehtykään, Keino naurahtaa.

Kanerva sanoo autoilleensa paikalle lehti-ilmoituksen houkuttelemana.

-Tämä on edullinen paikka ja täällä on hyvä palvelu, Kanerva kehuu.

Hän pitää hienona asiana sitäkin, että osa rahasta menee hyväntekeväisyyteen. Yhteisvastuukeräyksen tuotto käytetään tänä vuonna suomalaisten ja mosambikilaisten nuorten yksinäisyyden ja syrjäytymisen torjuntaan.

Kymmeniä autoja viikossa

Ammatillinen ohjaaja Martti Rönn kertoo, että 20 euron hinnasta 12 euroa kilahtaa kirkon kassaan ja loput menevät Tavastian omiin kuluihin.

Rönnin mukaan viikon aikana ehditään vaihtaa noin 70-80 auton renkaat. Keskiviikkona iltapäivällä oli vielä jokunen vapaa aika torstaille, perjantai oli jo varattu täyteen.

Hyväntekeväisyystempaus järjestetään nyt kolmatta vuotta.

Samanlaista renkaanvaihtohyväntekeväisyyttä harjoitetaan muuallakin Kanta-Hämeessä. Ammattioppilaitos Hyrian toimipisteissä Riihimäellä ja Hyvinkäällä tempaus kestää päivän, lauantain 16.4. kello 9-15. Hyrian keräämät rahat lahjoitetaan lyhentämättöminä yhteisvastuukeräykseen.

Riihimäellä tempaus on ensimmäinen laatuaan, Hyvinkäällä samanlainen on järjestetty jo useana vuonna. (HäSa)