Uutiset

Suvirannan kesäkahvila on myynnissä Turengissa

Turengin Suviranta on myytävänä. Yrittäjä Heikki Sampo kertoo, että hän ja Sirpa Sampo haluavat nyt myydä kesäkahvilansa, mutta toisen yrityksensä eli kauppapuutarhan pitoa he jatkavat lähes entiseen tapaan.

Heikki ja Sirpa Sampo ovat pyörittäneet Hiidenjoen rannalla sijaitsevaa kesäkahvilaa kuusitoista vuotta. 17. toimintakausi alkaa vappua edeltävänä torstaina.


Avaus ennen vappua

-Torstai on meillä perinteisesti motoristipäivä, siksi avaus on torstaina. Meille voi tulla kesätorstaisin jopa tuhat motoristia, mutta tietysti kahvila on auki kaikille muillekin, Heikki Sampo sanoo.

Kahvila toimii siis tulevana kesänä normaalisti, vaikka uusi yrittäjä onkin hakusessa.

-Me olemme jo 60 vuotta täyttäneitä, ja haluamme siksi luopua toisesta yrityksestä. Olemme toimineet yrittäjinä jo 32 vuotta, Sampo sanoo.

Lauantaisia kesätansseja yrittäjät aikovat kuitenkin supistaa.

-Nykyään tansseista alkaa olla ylitarjontaa, kun lähes jokainen kylä järjestää omat latotanssinsa.

Sammon kauppapuutarha on kasvattanut noin 100 000 kesäkukkaa myytäväksi.

-Hieman olemme supistaneet. Esimerkiksi narsissit myydään alle tukkuhinnan kaikissa marketeissa. Siinä ei ole meille jakoa.


Kilo perunoita 40 eurolla

Sampojen puutarha tuottaa myös uutta perunaa. Tänä vuonna ensimmäiset perunat istutettiin kasvihuoneeseen tammikuun lopulla.

-Äitienpäivänä alamme viedä perunaa Helsinkiin. Hinta lienee Helsingin vanhassa kauppahallissa noin 35-40 kiloa, niin kuin viime vuonnakin. Kuulin, että silloin sadasta asiakkaasta vain yksi oli jättänyt hinnan takia ostamatta. On se sellaista herkkua.

-Täällä maalla myimme uutta perunaa viime vuonna 20 euroa kilo. Mutta nyt on korotuspaineita, sillä öljyn hinta on noussut niin paljon. (HäSa)