Uutiset

Sveitsiläiset heittivät sadomasonallen ulos paraatista

Zürichin perinteisen nalleparaatin liepeiltä kuuluu kummia. Jättiläiskokoinen nahkanaamioon ja käsirautoihin sonnustettu dominatrix-nalle on hyllytetty koko show’sta.

Saksalainen ja sille sukua olevat kulttuurit rakastavat piehtarointia monen sortin karhujen kanssa. Berliinin kaupungin symbolinakin komeilee nimenomaan karhu. Zürichissä noin ihmisen kokoiset karhuhahmot kokoontuvat näyttelyyn ja paraatin kerran vuodessa.

Näyttelystä löytyy opettajakarhua, hiihtäjäkarhua ja kaikkea muutakin mukavaa. Mutta kuin hardcore-esityksen aloittamiseen valmistautunutta Bärvers-perverssikarhua ei paraatissa nähdä.

– Karhu on perverssi ja turhan hardcore. Meidän on sentään ajateltava lapsiakin, paraatihankkeen taiteellinen johtaja Beat Seeburger-Quin perustelee sadomasonallen hyllyttämistä.

Bärversilla on nahkanaamarin ja käsirautojen lisäksi myös korsetti ja komeat nahkasaappaat. Sen huulet on maalatut räikeän punaisiksi ja huulipunaa on käytetty yli kaikkien äyräiden.

Bärversin puuttumisesta huolimatta nalleja riittää paraatiin noin 600 kappaletta. Eikä Bärversillä nyt ole edes pelkoa joutua ilkivallan kohteeksi, kuten muutamalle näytteillä olevalle nallelle on tapahtunut.

– Karhujen päälle on roiskittu maalia ja yksi pieni herttainen karhu, jolla oli mekko päällä, on varastettu, karhuparaatin taiteellinen johtaja valittelee.

STT

Kissa matkusti kahdessa päivässä 1 600 kilometriä

Amerikkalainen kymmenen kuukauden ikäinen kissa matkusti kahdessa päivässä noin 1 600 kilometrin matkan, kertoo kansascity.com.

Mustavalkoinen Toby ilmaantui erääseen asuntoon Kalifornian Downeyssa. Kissalla oli edelleen kaulassaan panta, josta löytyvät sen nimi ja osoite.

Sen jälkeen Tobyn isännät Dieter ja Marianne Coletti saivat yllättävän puhelun. Heille kerrottiin, että heidän kissansa on noudettavissa paikasta, joka sijaitsee 1 600 kilometrin päässä heidän kodistaan. Isäntäväki lähti heti huristelemaan kohti Downeyn kaupunkia, ja nyt Toby viettää kissanpäiviään taas onnellisesti kotona.

Tobyn matkan vaiheista ei kellään ole mitään käsitystä. Kissan epäillään käyttäneen kulkuvälineenään junaa tai autoa.

STT

Mississippin mahtava monni

Amerikkalainen Tim Pruitt harrastaa kalastuksen lisäksi myös painonnostoa. Pari päivää sitten Pruitt tarvitsi harjoituksilla hankittua lihasvoimaansa oltuaan Mississippi-joella kalastamassa. Pruitt kun joutui käymään melkoisen sodan, ennen kuin 57 kiloa painava monni oli vedetty ylös jorpakosta, kertoo pjstar.com.

Pruittin saalistamalla kalalla on pituutta noin 150 senttiä. Suurempaa monnia ei kukaan koskaan ole saanut hyppysiinsä. Tim Pruittin ja Monnin painiottelu kesti 40 minuuttia.

– Minä olin niin täynnä intoa, ettei painiottelu tuntunut kovinkaan pahalta. Mutta myöhemmin, kun vain siirsin kalan paikasta toiseen, tunsin kuinka julmetusti se todellakin painaa, Tim Pruitt kertoo.

STT

Päivän lehti

20.1.2020