Uutiset

Sydän kiittää!

Tilasin rintalastassa ja selässä tuntuvasta kivusta johtuen Idänpään terveysasemalta omalääkäri Samuli Helmiselle ajan, jonka sain samalle maanantaiaamulle. Helminen otatti heti laboratoriokokeet munuaisten tai sydämen mahdollisen toimintahäiriön toteamiseksi.

Noin tunnin kuluttua Helminen soitti ja ohjasi minut välittömästi Kanta-Hämeen keskussairaalaan, sillä laboratoriokoe osoitti sydämen toimintaan viittaavaa häiriötä. Keskussairaalassa todettiin minun sairastaneen viikonlopun aikana sydäninfarktin.

Keskussairaalassa tehtyjen ultraäänitutkimusten, sydämen rasituskokeen ja varjoainetutkimusten jälkeen olin jo saman viikon torstaina Helsingissä Mehiläisessä pallolaajennuksessa ja perjantaina takaisin keskussairaalassa jatkohoidossa ja nyt kotona hyvää vauhtia toipumassa.

Sekä terveyskeskuksen omalääkäri Samuli Helmisen että keskussairaalan lääkärien ja hoitajien työ oli asiantuntevaa, tehokasta, motivoitunutta ja sympaattista. Tätä voisi käyttää esimerkkinä siitä, kuinka oikea, tehokas ja taloudellinen hoitoonohjaus parhaimmillaan toimii.

Singa Polvi

LitT, dosentti

Hämeenlinna

Päivän lehti

1.10.2020

Fingerpori

comic