fbpx
Uutiset

Sydänliiton pääsihteeri miedontaisi keskioluen

Suomen Sydänliiton pääsihteeri, Tor Jungman ostaisi mieluusti kaupasta mietoa kotimaista olutta. Valinnan varaa on miehen mukaan kuitenkin vähän.

– On vaikea löytää suomalaista olutta, jonka alkoholipitoisuus ei ole lähellä A-oluen rajaa.

Jungman on huolissaan suomalaisten alkoholin käytön kasvusta. Pääsihteeri uskookin, että jos keskioluen alkoholipitoisuutta alennettaisiin lähelle kolmea prosenttia, se tekisi hyvää suomalaisten terveydelle. Vähittäiskaupassa myytävän keskioluen alkoholipitoisuus on yleensä 4,5-4,6 prosenttia.

– Keskiolut on helpoiten saatavissa. Kaikki maitokaupat ja R-kioskit myyvät keskiolutta, Jungman muistuttaa.

Sinebrychoffin tuotantojohtaja Kimmo Jääskeläinen ei usko, että yhteys keskioluen tilavuusprosentin ja suomalaisten terveyden välillä on niin yksiselitteinen.

– Vaikea mennä sanomaan, mitkä muutoksen seuraukset olisivat. Jos olut olisi miedompaa, otettaisiinko sitten myös toinen pullo, tuotantojohtaja kysyy.

Tuotantojohtaja Jääskeläinen kertoo, että panimon keskioluiden alkoholipitoisuus on pysynyt ennallaan vuoden 1968 keskiolutlaista lähtien.

– Alkoholipitoisuus on tähän asettunut. Maku on silloin parhaimmillaan. Keskioluet koetaan oikeiksi oluiksi, Jääskeläinen perustelee oluen alkoholipitoisuutta. (HäSa)

Menot

Uusimmat