Uutiset

Syksyn Clifters-levy kertoo nykyajasta

Syyskuun alussa Cliftersiltä ilmestyvä levy NYT käsittelee ajankohtaisia aiheita Cliftersmaisella huumorilla.

-!Ihmiset ajattelevat nykyään, että sitten kun he voittavat lotossa tai jotakin muuta, he voivat vasta tehdä jotakin. Harva elää hetkessä, vaan koko ajan odotetaan jotakin. Levyllä käsittelemme ”sitku-elämää” hyväntuulisen popin keinoin, Luri Luokkala kertoo.

Uusi levy ei kuitenkaan pyri tarjoamaan vastauksia ja neuvoja siihen, miten voisi elää hetkessä. Levyllä onnellisen elämän odottamista ei kauhistella, vaan kyse on enemmänkin asian toteamisesta huumorin keinoin.

-!Nykypäivän musiikin ongelma on se, että se on liian vakavaa. Olemme show-bändi, ihmiset eivät tule keikoillemme kärvistelemään elämän kurjuutta, vaan he haluavat hauskuutta, Jiri Nikkinen sanoo.

Cliftersillä on lähes kaikilla levyillään ollut jokin kantava teema. Sävellykset syntyvät Nikkisen mukaan kuitenkin ensin, eivätkä teeman ehdoilla. Nikkinen itse pitää eniten siitä, että levyllä on erilaisia tekstejä ja jokin kantava juoni.

-!Haluamme tehdä levyjä, jotka ovat kokonaisuutena hyviä siten, että kuulija saa niistä enemmänkin irti kuin kolme hittibiisiä. Levyn on oltava hyvä alusta loppuun asti, Luokkala sanoo.

Mainos