fbpx
Uutiset

Syksyn kirjoitukset alkavat tänään äidinkielen lukutaidon kokeella

Syksyn ylioppilaskirjoitukset alkavat tänään äidinkielen lukutaidon kokeella, joka on ensi kertaa sähköinen. Lukutaidon koe vastaa vanhaa tekstitaidon koetta. Vanha esseekoe, nykyinen kirjoitustaidon koe kirjoitetaan ensi viikon tiistaina.

Kirjoitukset jatkuvat tällä viikolla pitkä kielen kokeella keskiviikkona. Perjantaina on edessä vielä ensimmäinen rupeama reaaliaineita. Paperisena kokeena tehdään enää matematiikan koe, joka sekin tehdään tietokoneella jo ensi keväänä.Opettajat ja opiskelijat digikokeen kannallaÄidinkielen opettajain liiton puheenjohtajan mukaan opettajien keskuudessa sähköiseen kokeeseen suhtaudutaan pääosin myönteisesti. Hän sanoo, että koneella kirjoittaminen on nykyään arkipäivää kaikkialla ja nuorille luontevampaa kuin käsin kirjoittaminen.

– Nykyään ei juuri tarvitse kirjoittaa käsin kuin ehkä muistiinpanoja tai suunnitelmia. Se on nykypäivää, että tehdään koneella työt, itsestäänselvyys, sanoo liiton puheenjohtaja Sari Hyytiäinen.

Lukiolaisten liitto pitää kokeiden sähköistymistä oikeana suuntana. Äidinkielen kokeessa etuja ovat tekstin muokkaamisen helpottuminen ja kirjoittamisen nopeutuminen.

– Se tuo ajankäytön kanssa erilaisia hyötyjä, miten koetta pystyy tekemään, pystyy palaamaan ja valmistelemaan. Se on hyvä asia kokelaan kannalta, sanoo liiton puheenjohtaja Alvar Euro.

Asiasanat

Menot