Uutiset

Syksyn opiskelupaikkoja vielä jaossa

Jos opiskelupaikka jäi tänä vuonna vain haaveeksi, ei vielä ole syytä vaipua epätoivoon. Ammattikoulut ja lukiot hakevat uusia opiskelijoita ensi viikon maanantaina alkavassa valtakunnallisessa täydennyshaussa.

Täydennyshaussa on mukana noin 9 100 aloituspaikkaa, joista noin tuhat on tarkoitettu ylioppilaille. Koulutukseen haetaan netin kautta osoitteessa www.haenyt.fi. Nettihaku avautuu 12. heinäkuuta kello 7.00 ja sulkeutuu 23. heinäkuuta kello 16.15.

Hämeen ammattikorkeakoulu Hamkin täydennyskoulutukseen otettavat ohjelmat päätetään 23. heinäkuuta. Valtakunnallinen täydennyshaku alkaa kuitenkin varsinaisesti vasta elokuun alussa, jolloin vapaaksi jääneisiin opiskelupaikkoihin etsitään opiskelijat.

Koulutuskeskus Tavastiassa ei ole mukana valtakunnallisessa täydennyshaussa, sillä kaikki täyttyivät jo varsinaisessa haussa. Opiskelupaikkoja täytetään kuitenkin koko kesän ajan ja vielä syksylläkin koulun jo alettua, sillä opiskelijoita otetaan sisään varasijoilta pistejärjestyksessä.

Jalkansa voi vielä saada myös kansanopistojen oven väliin, sillä haku syyskauden koulutuksiin on juuri meneillään. Päivölän kansanopistossa hakuaika on jatkuvasti, sillä opiskelijoita otetaan lyhytkursseille koko ajan. (HäSa)

Päivän lehti

6.4.2020